De Bottelroos

9 km of 15 km

Startpunt

Natuurpoort Klein Oisterwijk
Oirschotsebaan 6 (tegenover huisnr.17)
5062 TE Oisterwijk

coördinaten: N51.55360 E5.22694

Introductie

Vanaf de parkeerplaats van bezoekerscentrum Klein Oisterwijk wandelt u door het alom bekende, mooiste natuurgebied van Brabant: De Oisterwijkse Bossen en Vennen. U kunt genieten van schitterende vennen en bossen. De paden vinden sierlijk hun weg door dit prachtige natuurgebied. Ook komt u door de speeltuin van Boscafé De Rode Lelie en passeert u Natuurtheater Oisterwijk. U kijkt onderweg uw ogen uit naar al dat natuurschoon met de vele doorkijkjes! Op de mooiste plekjes vindt u bankjes.

Praktische informatie

Er is volop parkeerruimte. Bezoekerscentrum en horeca is van april t/m oktober: di t/m zo van10 tot 17 uur en van november t/m maart van 10 tot 16 uur geopend. Op de maandagen zijn ze gesloten.
Ook onderweg is voldoende horeca.
In de nattere perioden is stevig waterdicht schoeisel een must.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

16 reacties

2 mei 2024   

foto
Reactie
Erg mooie wandeling door de bossen en langs de Oisterwijkse vennen. Sommige stukken nog erg drassig of modderig. Hoge schoenen is wel handig :)
Door Niek Sanders

17 september 2023   

Reactie
Genoten van deze prachtige wandeling. Je loopt voornamelijk over onverharde wegen, opvallend is het grote aantal horecagelegenheden, fantastisch! Tip: vanaf Boshuis Venkraai (6) via knooppunt 18 naar BC Natuurmonumenten 1,8 km heen en weer.
Door Margreet

10 december 2022   

foto
Reactie
Prachtige route!! De ronde om Belversven, de meanderende Rosep, lunch bij Meneer van Eijck… fantastische ingrediënten voor wederom een top wandeling op deze mooie plek. Wij parkeerden bij Fletcher om ook een glimp op te vangen van het Van Esschenven 🤩
Door Sonja

3 september 2022   

foto
Reactie
Eerder deze week Mooi hè gelopen, nu werd met deze route ditzelfde gebied van de andere kant benaderd en met ook weer andere stukken. Echt prachtig, hoogtepunt wellicht rondje om Belvers Ven.
Door Johan Oude Engberink

9 december 2020   

foto
Reactie
Al jaren onze favoriete route, ook nu weer prachtig en afwisselend. Ondanks corona nauwelijks mensen door de week. In het weekend wel druk! Veel vennen, waar gelukkig nog water in staat. Prachtig ook een pad langs de Rosep. Topper!!
Door Maria en Lidwine

9 november 2020   

foto
Reactie
Prachtige wandeling met de laatste te bewonderen paddenstoelen en de laatste herfstkleurende bladeren aan de bomen. De natuur op zijn mooist. En meeneem-horeca bij boshuis Venkraai. Meer hoeft het niet te zijn.
Door Nico en Corry

28 februari 2020   

foto
Reactie
Ondanks de soms wat drassige paden met een gezellige groep toch heerlijk genoten van al het moois wat deze wandeling te bieden heeft.
Door Franske

5 januari 2020   

foto
Reactie
We hebben een schitterende route gelopen en genoten van de prachtige natuur. In rustig winterweer is het hier al mooi, hoe zal dat zijn in andere jaargetijden? We gaan het zeker bekijken om nogmaals te genieten van bos, vennen en mooie vergezichten
Door Loes en Theo van den Dool

25 december 2018   

foto
Reactie
Wat een mooie route, die zou wel 5 sterren krijgen, maar het was overal zo druk, dat we er eentje minder geven. Komt dat door de kerst?? Vooral de oeverpaadjes zijn favoriet bij ons. We hebben toch genoten!
Door Hans en Bea

9 februari 2018   

foto
Reactie
Onder een schraal winterzonnetje erg genoten van de bossen en vennen in het mooie Oisterwijk. Een echte aanrader, en let ook eens op de spreuken op al die bankjes onderweg: leuk!!
Door Geert

14 juni 2017   

foto
Reactie
Nu in zomertooi prachtig met veel witte waterlelies, de hinnikende roep van dodaars, kwakende kikkers, vlinders en libellen. Uit ervaring weten we dat deze route ook verrassend mooi is in de winter! Dus gewoon elk seizoen lopen en vergelijken!
Door Harm en Tiny

19 november 2016   

foto
Reactie
Vandaag met een gezellig groepje deze mooie route gelopen in de wandelpool. Genieten van de herfstkleuren en -geuren. Een schuw zonnetje zorgde ervoor dat de bossen, de vennen en de heide zich nog even van de mooiste kant lieten zien.
Door Geert

19 november 2016   

foto
Reactie
Vandaag weer een mooie wandeling gemaakt met Frans. Het lijkt me leuk om binnen afzienbare tijd ook zelf één of meerdere wandeltochten te organiseren. Dit dan voornamelijk in de weekenden. We lopen rustig en genieten heerlijk van de natuur.
Door Frank Kooij

19 november 2016   

foto
Reactie
Vandaag deze erg mooie wandelpool gelopen met een hele gezellige groep. Weer erg genoten van de vennen en de schitterende doorkijkjes. Ook tref je onderweg, zoals je op de foto ziet, diverse bankjes met leuke opschriften. Een echte aanrader.
Door Suske

1 mei 2016   

foto
Reactie
Wat kan het leven toch mooi zijn. Wandelen in Oisterwijk met een stralend zonnetje en dan maar genieten van al het moois. Wat een top-route!!!!!
Door Tineke Fieggen

28 december 2015   

Reactie
Heerlijke route voor in de winter door de vele horeca. Genieten van de mooie vennen.
Door Irene en Angela

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"