Langs 's Heren Wegen

wandelroute - 15 km of 18 km

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met het land van de heer van Almelo: Landgoed Huize Almelo. Dit is een eeuwenoud landgoed met weilanden, akkers, houtwallen, bossen, lanen en boerderijen. En natuurlijk het indrukwekkende Huize Almelo. Daarnaast wandelt u langs de beek Loolee en langs het Kanaal Almelo-Nordhorn.
In het zomerseizoen kunt u genieten van bloemen langs het water en in de bermen, koeien in de wei en spiegelingen van wolkenluchten in de Loolee.
De route gaat voornamelijk over graspaden, bospaden, zandwegen en landelijke weggetjes.

Het grootste deel van het landgoed ligt buiten de bebouwde kom van Almelo, maar Huize Almelo zelf ligt binnen de bebouwde kom, aan de andere kant van de ringweg. De wandeling gaat eerst door het buitengebied. Aan het einde steekt u de ringweg over om een kijkje te nemen bij het indrukwekkende huis. Ook kunt u dan in het centrum neerstrijken bij een van de vele cafeetjes en terrassen.
U kunt er ook voor kiezen uw wandeling te starten met dit lusje. Als u de inkorting kiest, komt u niet bij Huize Almelo.
Voor gps'ers: het gps-bestand bevat een track/route voor de wandeling door het buitengebied en een aparte track/route voor het lusje langs Huize Almelo.

Praktische informatie

De parkeerplaats ligt aan het begin van de Gravenallee, buiten de ringweg van Almelo. Op de ringweg (oost) is de afslag aangegeven met 'P Gravenallee'; let op het blauwe icoontje met de P! De parkeerplaats is net voor de Gravenallee aan de rechterkant.
De route is ook bereikbaar per trein en is in dat geval ongeveer 1,5km langer. De inkortmogelijkheid vervalt dan.

Na ongeveer 9km passeert u 't Vossenveen, met galerie, beeldentuin, vijvers en terrassen. Normaal in de zomer geopend op vr t/m zo van 11 tot 17 uur, maar dit seizoen helaas gesloten. Er zijn daar wel picknickplekken.
In het centrum van Almelo is volop horeca.

Startpunt Langs 's Heren Wegen

P Gravenallee
Gravenallee
7607 AG Almelo

coördinaten: N52.35860 E6.67493
Met dank aan de routemaker(s) Hans Gouman en Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Wendy Katier.

6 reacties

20 juni 2022   

foto
Reactie
Afwisselende route met zeker mooie stukken ertussen.
Dankbaar gebruik gemaakt van een rustpunt. 3,5 ster.....
Door Ina van der Goot

5 juni 2022   

Reactie
Teleurstellende route. Erg veel asfaltwegen, weinig bospaden. De beek is saai en breed, lijkt meer op een kanaal. Het kanaal hebben we niet gezien. Ik geef toe, we zijn verwend door Zuid-Limburg en Nijmegen.
Door W. Jacobs

9 september 2021   

foto
Reactie
De originele sluisdeuren bij De Pook zijn gerestaureerd en in 2021 op de wal teruggeplaatst. Op het prachtige rustplekje ernaast aten wij onze bammetjes.
Door Hans Gouman en Jan Fokkens

19 oktober 2020   

foto
Reactie
De eerste helft van de route sprak ons niet zo aan. De tweede helft daarentegen sprak ons zeer aan. Leuk rustpunt een stukje voor de de kruising met Broekzijdeweg.
Door Annie en Ben van Lochem

9 oktober 2020   

foto
Reactie
Met leuke pool en met de twee routemakers gelopen. Mooi weer en prima wandeldag. Mooie afwisseling van open landschappen en besloten stukken met bos, landerijen, boerderijen en landhuizen. Veel beken en waterpartijen. Aanrader om te gaan lopen!
Door Evert Jan

26 augustus 2020   

foto
Reactie
Een fantastische route met Tolhuis en een Mausoleum.
Zeer afwisselend met bospaden en langs cultuurgronden.
Ook langs de Loolee is het gezellig met hier en daar een visser.
Door Betsie en Frans Weersink

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"