Kiste Trui

19 km

Startpunt

Parochiekerk H. Antonius Abt
Kerkstraat 1
6585 AT Mook

coördinaten: N51.75070 E5.88131

Introductie

Een gevarieerde wandeling tussen Mook en Groesbeek. U wandelt langs de oever van de Maas en via het Lierdal door een gebied dat ooit gedomineerd werd door landgoederen. U kijkt uit over een hoogvlakte met de raadselachtige naam Klein Amerika. Vanaf de Mookerheide, waar volgens een volksverhaal ooit Kiste Trui ronddoolde, hebt u een weids uitzicht over de provincie Brabant. Als de wind gunstig is kunt u in het vliegseizoen neerstrijken bij het zweefvliegveld in Malden en genieten van de activiteiten.

Praktische informatie

U kunt uw auto parkeren op het Raadhuisplein voor de kerk. Als de parkeerplaats vol is rijdt u met de klok mee om de kerk, aan het haventje is ook parkeergelegenheid.
Mook is met de bus te bereiken: halte gemeentehuis, vlakbij de kerk.
De wandeling is ook op te pakken vanaf NS station Mook Molenhoek. De route wordt dan in totaal ruim 1,5km langer.
Onderweg zijn diverse horecagelegenheden, bekijk de websites voor de exacte openingstijden:
Bij het zweefvliegveld vindt u het Boscafé De Zweef inn.
Halverwege de wandeling kunt u pauzeren bij Hotel De Wolfsberg, dagelijks open vanaf 10 uur, de keuken vanaf 12 uur.
Vlak voor het eind is aan de kanaalweg een gezellig terras aan het water bij botenverhuur Dolfijn, in de winterperiode gesloten.
Met dank aan de routemaker(s) Joha van den Honert en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.

8 reacties

5 januari 2023   

foto
Reactie
Schitterende wandeling bij Mook en Groesbeek. Veel afwisseling langs Maas, bos, heide, landgoederen en Mookerheide. Zachte paden, af en toe klimmetje of trappen en veel vogels. Leuke horeca. Ga hem lopen!
Door Evert Jan

13 juni 2021   

foto
Reactie
Schitterende route. Een feest om al die mooie kleuren op de Mookerheide te zien. Maar ook het stuk langs de Maas en even bij de zweefvliegtuigen kijken is de moeite waard. Een absolute aanrader deze wandeling.
Door Lenny en Hans Beumer

24 mei 2019   

foto
Reactie
Gestart bij vd Valk. Mooie uitzichten. Nieuw boscafé bij vliegveld. Op zo'n zonnige dag is het lekker lopen in dit bosrijke gebied. De Wolfsberg is prettige pauzeplaats. Vanaf Bisselt doorgestoken, via leuke wandelpaadjes. 15km. Top wandeldag.
Door Liesbeth en Freek

12 april 2019   

foto
Reactie
Hele mooie gevarieerde wandeling. Zal in de bloeitijd van de heide nog veel mooier zijn.
Door Paul

22 november 2018   

foto
Reactie
Kiste Trui was op de Mooker hei niet te vinden. Maar de prachtige natuur wel. Een mooie wandeling door Mook en de bossen boven Mook. Over smalle bospaadjes, langs een vervallen spoorbaan en met uitzicht op Groesbeek in het dal. Prachtig heuvelland!
Door Dorine, Rineke, Jannie en Henk

4 september 2017   

foto
Reactie
Mook aan de Maas is een sfeervol begin. Prachtige route in een prettig gevarieerde omgeving met veel doorkijkjes en vergezichten. De Mookerheide stond nog in volle bloei. De bezienswaardigheden en perfect weer maken het tot een geslaagde wandeldag.
Door Adri Jansen

16 augustus 2017   

foto
Reactie
Alles zit erin. Rivier, oude spoorlijn, bossen, heide, huizen, akkers, uitzichtpunten, hoogtes en dieptes. Goede paden, zelfs geen lange broek nodig. Al heel vaak hier gewandeld, maar deze route was verrassend mooi. Dit wordt een echte klassieker.
Door Liesbeth en Freek

14 mei 2017   

foto
Reactie
Eerst smal paadje langs de Maas, dan voor ons, een onbekend, maar leuk stukje Mook. Langs het zweefvliegveld en sprinkhanenreservaat, grappig! Komen langs goede horeca, vervolgens uitzicht over klein Amerika en hoogvlakte Mook. Route gewoon doen!!!
Door Peter en Tineke de Graaf

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"