Duintrappen rond Ganzenhoek

wandelroute - 8 km of 13 km

Duintrappen rond Ganzenhoek is een gevarieerde maar ook uitdagende wandeling door het duin- en bosgebied rond de Wassenaarse Slag.
Na een kort stukje strand wandelt u door een open duingebied rond het duinmeertje Ganzenhoekplas. Vervolgens loopt u kriskras via avontuurlijke paadjes door het bosgebied Ganzenhoek. Hier komen in de herfst veel paddenstoelen voor. Het tweede gedeelte van route is een aangename afwisseling van duinen, strand en fraaie dellen (duinvalleien). In augustus/september bloeit hier de Parnassia uitbundig.
U wandelt ook over een gedeelte van de Atlantikwall uit de Tweede Wereldoorlog.

Praktische informatie

Bij het startpunt zijn twee grote parkeerterreinen waar u betaald parkeert.
Het is ook mogelijk om de wandeling te beginnen vanaf het gratis parkeerterreintje tegenover Hotel Duinoord. Bij mooi weer is dit terrein echter snel vol.
Aan het einde van de wandeling kunt u er ook voor kiezen om de laatste kilometer over het strand te lopen.

U begint de wandeling bij horecagelegenheid Brasserie De Badmeester, wo t/m zo geopend vanaf 10 uur.
Na 5km komt u langs Hotel Duinoord, iedere dag geopend vanaf 9 uur.

Let op: de wandeling is zeer pittig omdat regelmatig steile duinhellingen beklommen moeten worden en sommige paden, vooral in het begin, uit mul zand bestaan.
Een goede wandelconditie is dan ook gewenst.

Startpunt Duintrappen rond Ganzenhoek

Brasserie de Badmeester
Wassenaarseslag 15
2242 PG Wassenaar

coördinaten: N52.16250 E4.34839
Met dank aan de routemaker(s) René de Jong en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

8 reacties

27 december 2022   

foto
Reactie
Overtollige ‘kerst-calorieën’ met gemak eraf kunnen lopen via de zanderige paadjes door de duinen. Leuke wandeling, ook midden in de winter.
Door Edward Pison

9 juli 2021   

foto
Reactie
Fraaie afwisselende route, duinen, zee, strand, bos. En dat in de randstad!
Door Bruun en Quirine Feijen

28 maart 2021   

foto
Reactie
Prachtige en pittige wandeling, zeker als het flink waait. De verschillende klimmetjes door mul zand en wind tegen langs het strand werden een cardio work-out. Het duin, strand en bos maken het bij elkaar een gevarieerde wandeling. Aanrader!
Door Astrid

19 mei 2020   

Reactie
Een perfect beschreven wandeling op een zonnige dag met lekker veel struinen door de duinen en wandelen langs de vloedlijn van het strand met de Atlantikwall als kers op de taart.
Door Lucie Mechelse en Jan Vink

5 juni 2019   

foto
Reactie
Erg mooie wandeling! Verschillende facetten van het duinlandschap (bos, open, op/af, soms mul zand, dellen, Orchissen en veel vogels) passeren het blikveld. En een stukje over het strand completeert het beeld. Een aanrader!
Door Aad van Dorp

22 november 2017   

Reactie
Prachtige route door de duinen en lekker over het strand.
Door Ger Stouten

28 januari 2016   

foto
Reactie
Een prachtige, zeer gevarieerde route. Best wel pittig, vandaar dat ik blij was de korte route te hebben gekozen. Ik had erg veel gemak van mijn GPS en de daarop gedownloade route. Zonder, zou ik wellicht regelmatig verkeerd zijn gelopen.
Door Henk Hoorn

15 oktober 2015   

foto
Reactie
Een mooie route door de duinen, met zelfs een stukje over de Atlantikwall. Ook een paar kilometer uitwaaien op het strand. Maar het stuk door Meijendel, met de vele eenmanspaadje, vond ik het meest verrassend.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"