Overasseltse Vennen

11 km of 16 km

Startpunt

Parkeerplaats Overasseltse Vennen
Hessenbergseweg 1
6611 KC Overasselt

coördinaten: N51.78170 E5.79421

Introductie

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met het Hatertse en Overasseltse vennengebied en het Wijchense Ven. Een divers en vrij uniek gebied met vennen, heide, een stuk bos en een oude rivierarm. Aan het eind van de route passeert u een boom met een legende: de koortsboom bij de Sint Walrickkapel.

Praktische informatie

De route is eenvoudig bereikbaar per bus; stap uit bij halte Overasselt, Sint Walrick.
Bij het startpunt vindt u café-restaurant St. Walrick (elke dag open). Onderweg kunt u pauzeren bij Boerderij De Eikenhorst. Kijk voor de openingstijden op de website.

In het weekend en op feestdagen kan het in dit gebied vrij druk zijn.
De noordkant van de route loopt niet ver van de A73. Bij oostenwind kan het op dit deel lawaaierig zijn.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ellen Kreeft.

19 reacties

29 november 2023   

foto
Reactie
Mooie wandeling rond veel vennen. Beetje sneeuw, beetje modder en veel water! Goed te lopen omdat er altijd wel een droge lijn is. Mooie natuur en genoten van de afwisseling. Ga hem lopen, het is de moeite waard.
Door Evert Jan

2 september 2023   

foto
Reactie
In de mist vertrokken, dat van de vennen een sprookjesachtige omgeving maakte. De hei kleurde prachtig paars wat voor mooie plaatjes zorgde. Wat een mooie afwisseling tussen bos, vennen, hei en weiland tijdens deze wandeling. Echt de moeite waard.
Door Ellen

11 mei 2023   

foto
Reactie
Wij hebben tussen de buien door van punt 1 t/m punt 4 gelopen. Mooi gebied met vennen, heidevelden, een schaapskudde en ook nog biologische graanakkers met bijbehorende onkruiden. Na punt 4 hebben we de fiets gepakt. Gepauzeerd bij De Eikenhorst.
Door JvG

27 maart 2023   

foto
Reactie
Aan alles kun je zien dat het voorjaar is begonnen. Blijft een mooie route, ondanks een klein beetje natte sneeuw.
Door Freek Jansen

26 februari 2023   

foto
Reactie
Een pachtige afwisselende route. Als de route al zo mooi is in de winter hoe geweldig moet hij zijn als de heide in bloei staat. We komen zeker nog eens terug.
Door Mariella Van Heck

8 oktober 2022   

foto
Reactie
Een zeer afwisselende tocht met mooi zicht op de vele vennen maar ook door een mooi open bos.
Door Tineke Hirschler

5 februari 2022   

foto
Reactie
Op een zonnige zaterdag deze mooie route gelopen. Het vennengebied is prachtig. Klim kort na de start even naar links omhoog naar het uitzichtpunt, vandaar heb je rondom een prachtig uitzicht.
Door Joha van den Honert

20 september 2021   

Reactie
Een prachtige route. Vooral het gedeelte rond de vennetjes en langs de heide.
De schaapskudde ontmoeten was een bonus!
Door Ria

3 september 2021   

foto
Reactie
Prachtige, afwisselende route. De mooie vennen te midden van de paarse heidevelden, zijn adembenemend. Ook de verdere route is mooi en heerlijk rustig. Leuk om te eindigen met de ruïne en koortsboom. Zo krijg je ook wat geschiedenis mee. Bedankt!
Door Fotofreaky

25 juli 2020   

foto
Reactie
Wat een prachtgebied, geologisch slechts 110.000 jaar oud, en hier loop je anno 2020 zomaar doorheen met prachtige vennen en tot slot als kado de St. Walricks kapel met zijn koortsboom. Dank aan de routemakers, één van de mooiere routes.
Door Hans en Els

23 juni 2020   

foto
Reactie
Route gedaan in omgekeerde richting. Prachtige dag, genoeg schaduwbomen bij 27 graden. Veel vennen al bijna droog, verontrustend. Grote schaapskudde zien langslopen. Inderdaad, ze volgden tot het laatste schaap de herder en zijn hond.
Door Liesbeth en Freek

29 december 2019   

foto
Reactie
Korte route, fijn parcours. Goede paden afwisselend lekker heuvelig en vlak. Mooie huizen en prettige horeca. Enige overlast van te vroege vuurwerk-bommen en granaten. Leuke zondagse wandeling. Gezellig druk zoals het hoort.
Door Liesbeth en Freek

20 september 2018   

foto
Reactie
Een route met prachtige stukken langs de vennen (5*), maar ook met hele zware stukken over mulle zandpaden en geluiden van de Rijksweg (2*). Absoluut leuk om te wandelen als je maar beseft dat je soms hard moet werken. Is zeker de moeite waard! (Redactie: in maart 2019 is de route aangepast; enkele mulle stukken zijn vervallen.)
Door Marion en Fred

17 juli 2017   

foto
Reactie
Korte route gedaan. Lang en afwisselend genoeg, hoor. Prachtige tocht. Smalle paden vaak mul en modderig, paardenpaadjes. Lange broek onmisbaar. Pauzeplek Eikenhorst verrassend en vaker in de zomer open. Geweldige zonnige wandeldag.
Door Freek en Liesbeth

9 juli 2017   

foto
Reactie
We vonden de wandeling erg afwissend (loofbomen/dennen). De routebeschrijving klopte. Tijdens de wandeling zijn er diverse mooie bezienswaardigheden (mooie vennen, een oude duiventil en Sint Walrickkapel) te zien.
Door Saskia en Jan

17 maart 2017   

foto
Reactie
In twee keer de lange route gedaan. Alles erop en eraan: vennen, bos, hei, mul zand, verharde en modderpaden, wind, zon, prachtige huizen en prettige horeca. Op het eind een verrassende ruïne met koortsboom. Mooie middagen beleefd.
Door Liesbeth en Freek

27 maart 2016   

foto
Reactie
Leuke route door een prachtig gebied. Door de vele regen van de afgelopen tijd waren veel paden erg modderig. Nu was het prachtig weer en dus genoten.
Door Michel en Hubert

29 mei 2015   

foto
Reactie
Mooie rustige route met veel afwisseling en fluitende vogels. Natuur is vol in bloei. Enig minpuntje zijn de vele mulle zand (ruiter)paden.
Door Marlies

5 maart 2015   

foto
Reactie
Veel afwisseling op deze wandeling door een typisch vennengebied. Door het onderhoud van de laatste jaren heeft het terrein een veel opener karakter gekregen. Onderweg waren er voldoende mooie pauzeplekjes.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"