Tussen Zoom en Kalmthout

wandelroute - 9 km of 16 km

De Volksabdij vormt een prima uitvalsbasis voor een verkenning van de Brabantse Wal. Het is een uniek aardkundig gebied met een grote variatie aan landschappen. U wandelt door bossen en duinen, trekt door een golvend landschap met weids uitzicht en doorkruist een beschermd poldergebied. En als u kiest voor de lange versie brengt de route u naar een van de mooiste natuurgebieden van Brabant, De Groote Meren, een onderdeel van de Kalmthoutse heide. Tot voor kort was het een niet toegankelijk vogelreservaat. Nu leidt een pas uitgezette route u langs de mooiste plekjes. Jammer dat enkele drukke wegen en dorpsstraten niet te vermijden zijn en de Antwerpse haven voor nogal wat horizonvervuiling zorgt. Maar als u dat voor lief neemt wordt het een onvergetelijke dag.

Praktische informatie

Naast de genoemde inkortingsmogelijkheid is er nog een tweede tot 13km. Onderweg zijn er enkele horecagelegenheden. Een uitstapje naar het centrum van Ossendrecht is mogelijk.
In natte tijden is waterdicht schoeisel wenselijk.
Bushalte: Ossendrecht, Postbaan. Neem dan de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan

Startpunt Tussen Zoom en Kalmthout

Natuurpoort de Volksabdij
O.L.V. ter Duinenlaan 199
4641 RM Ossendrecht

coördinaten: N51.40980 E4.33951
Met dank aan de routemaker(s) Jan van der Sman en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

8 reacties

14 juli 2024   

Reactie
Mooie, gevarieerde en rustige route. Zeker aan te bevelen.
Door Hanneke

30 september 2022   

Reactie
Complimenten voor de zeer duidelijke omschrijving. Mooie, afwisselende route, met bos en vergezichten. Zeer rustige omgeving. Dit gaan we zeker nog eens lopen met vrienden!
Door Dominique Reedijk

25 juli 2021   

foto
Reactie
Vakantiegevoel opwekkende route met sterk afwisselend landschap van vergezichten tot singlesteps door het bos. Heerlijke geurende bossen en bloemenvelden. Door omstandigheden slechts de 9 km gelopen, maar ik kijk er naar uit om de 16 te gaan lopen.
Door Veronique

7 augustus 2019   

foto
Reactie
De 16 kilometer gelopen; inderdaad zeer de moeite waard! Het stukje verhard rond Ossendrecht heb ik niet als hinderlijk ervaren. Onderweg ontmoetingen met reeën en schapen. Mensen heb ik, zeker na 4, nauwelijks gezien. Aanbevolen!
Door David B

12 oktober 2018   

Reactie
Met prachtig weer deze mooie route gelopen. Erg afwisselende landschappen. Mooie eenmanspaadjes. Het gedeelte langs en door Ossendrecht met verharde wegen is minder fraai. Steek je echter bij no. 4 de weg over dan ben je dit snel vergeten.
Door M.F. Sinke

26 maart 2018   

foto
Reactie
Prachtige on-Nederlandse omgeving die iedere Nederlander gezien moet hebben!
Het pad loopt door "ruig" natuurhistorisch gebied. Je proeft hier het verleden van een tienduizenden jaren oude Schelde die dit gebied vormde.
Door Ton van Leest

10 april 2015   

foto
Reactie
Het eerste deel van de route geeft een goed beeld van het fenomeen Brabantse Wal. Het middenstuk is wat saai langs de rand van het dorp met nogal wat verharde ondergrond. Vanaf nummer 4 is de route prachtig en rustig (niemand tegengekomen!)
Door Angela

27 maart 2015   

foto
Reactie
Voor ons geen 16 of 9, maar 13 km. Inkorting andersom (even puzzelen). We liepen dus de rechterkant (kaartje). Vanaf 4 helemaal geweldig! Langs vennetjes, het Zwaluwmeer en om het Kleine Meer met voor ons verrassend (bekende) prachtige paadjes!
Door Harm en Tiny van der Meer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"