Stuif door Bos, Polder en Duin

fietsroute - 52 km

Deze bijzonder mooie en afwisselende fietstocht voert door het landgoed Den Treek, langs de Leusderheide naar Soesterberg. U rijdt over het voormalige vliegveld Soesterberg waar tegenwoordig het Nationaal Militair Museum gevestigd is en door de Soester Duinen. En heeft u wel eens langs een heus spoorwegravijn gefietst?
In Baarn kunt u even bijkomen op een terrasje op de Brink of van een ijsje genieten bij de beste ijssalon van de omgeving. Als u uitgerust bent, fietst u verder door een aantrekkelijk polderlandschap met mooi uitzicht op Soest en over de polder. Nog even een ommetje naar molen De Windhond en de tocht gaat verder door de duinen en het Birkhovense bos.
De route gaat voor een groot deel over solo fietspaden. Na circa 7km zit er een flinke klim in.

Praktische informatie

U kunt de route ook starten bij NS station Amersfoort of bij NS station Baarn. De aanrijroute is vermeld boven de routebeschrijving. Automobilisten kunnen starten bij het Nationaal Militair Museum aan de Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest.

Na ruim 6km komt u langs Pannenkoekenhuis Bergzicht, geopend di t/m vrij vanaf 10 uur, za en zo vanaf 11.30 uur en in juni t/m september ook op ma geopend vanaf 10 uur.
Er is een bypass naar Pannenkoekendorp Lage Vuursche.
Op de Brink in Baarn zijn diverse terrasjes.
Na Soest passeert u Restaurant De Korte Duinen, dagelijks geopend vanaf 10 uur.

Startpunt Stuif door Bos, Polder en Duin

P Zuid Nimmerdor
Paradijsweg/Dodeweg
3832 RD Leusden

coördinaten: N52.13080 E5.37312
Met dank aan de routemaker(s) Bert Broekema en aan de controleur(s) Jan-Willem van den Hurk.

5 reacties

8 september 2023   

Reactie
Op deze hete dag was het heerlijk toeven in de bossen. Op de heidevelden was dat minder, maar de bloeiende hei maakte veel goed. Tip: pomp je banden niet te hard op, dan zijn de vele halfverharde paden en klinkerwegen een stuk comfortabeler.
Door Jan-Willem

27 april 2021   

foto
Reactie
Op deze zonnige dag hebben wij genoten van deze mooie en afwisselende tocht.
Op deze feestdag was het op verschillende gedeeltes van de route wel druk.
Een ijsje halen in Baarn was zeker geen straf 😉.
Door Joke en Jaap

22 september 2019   

foto
Reactie
Het is fijn fietsen over de vele fietspaden tijdens deze tocht. Vooral de slingerende paadjes door de bossen en langs de duinen zijn erg leuk! Met dit zonnige weer prachtig licht over het stuifzand.
Door Mieke

25 oktober 2017   

Reactie
Paar dagen in Soest gebivakkeerd en een paar hele mooie "mooiste routes" gefietst en gelopen, waaronder deze. Met GPS en de routebeschrijving bij de hand ging het perfect.
Door Mart en Adri

9 april 2017   

foto
Reactie
Variatie genoeg op deze tocht. In deze tijd van het jaar vol bloemenpracht en veel kleur in de bossen door de krentenbloesem. Op deze mooie voorjaarsdag waren veel wandelaars en fietsers op pad om te genieten, hetgeen ook wij deden op deze route.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"