Villadorp Blaricum

6 km

Startpunt

Parkeerterrein Bellevue
Huizerweg 11
1261 AS Blaricum

coördinaten: N52.27430 E5.24226

Introductie

Met de wandeling Villadorp Blaricum ontdekt u het beschermde dorpsgezicht, met de vele rijksmonumenten van dit mooie brinkdorp. U wandelt door kronkelende straatjes met veel groene hagen, maar ook door lanen in en rondom het gezellige centrum van het oude dorp. De voormalige boerderijen en arbeiderswoningen in het schilderachtige dorpshart herinneren aan de tijd dat landbouw de voornaamste bron van bestaan was. De prachtige, vaak rietgedekte villa’s wijzen op een rijke historie. Net buiten het centrum komt u ook halfverharde wegen tegen in het Goois Natuurreservaat Mauvezand.

Praktische informatie

Het parkeerterrein Bellevue is een terrein voor lang parkeren. Het bevindt zich tegenover Hotel Restaurant Bellevue.

In Blaricum zijn enkele horecagelegenheden.
Buiten het centrum ligt, omringd door bos en aan een vijver, Restaurant Rust Wat; dagelijks geopend vanaf 12 uur. U komt er halverwege de wandeling langs.
Vlak bij het startpunt vindt u IJssalon De Hoop, deze bestaat al meer dan 100 jaar.

Zorgboerderij 't Werkpaert heeft een boerderijwinkel waar eigen producten verkocht worden. De openingstijden zijn als volgt: di en do van 10.00 - 12.30 uur. Op za van 10 - 15 uur.

Tip voor gps gebruikers: neem de routebeschrijving mee voor de informatie over de bezienswaardigheden.

Combinatietip: Laren is dichtbij. De wandeling is daarom prima te combineren met een bezoek aan museum Singer Laren; open van dinsdag tot en met zondag. Het heeft leuke horeca en een beeldentuin. Op de grote parkeerplaats aan de Hein Keverweg, direct naast Singer Laren, kunt u gratis parkeren. Arriveert u daar tussen 10 en 11 uur dan is er vrijwel altijd plaats.
Het museum ligt niet aan de route! Het startpunt is ongeveer 2,5km verderop.

Eind augustus is er Kermis in het dorp. Op verschillende plaatsen in Blaricum zijn dan activiteiten.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Lenny Beumer en Hans Beumer.

3 reacties

4 mei 2023   

foto
Reactie
Mooie wandelroute door dit villadorp. Maar meer indruk maakte het op mij, om juist op 4 mei, bij toeval langs het oorlogsmonument te komen en stil te staan bij de mensen die gevallen zijn voor onze vrijheid.
Door Fotofreaky

10 januari 2023   

Reactie
Leuke wandeling met naast veel boerderijen ook natuur en het winkelcentrum van Blaricum. Ruimte genoeg op de gratis parkeerplaats.
Door Ton

25 oktober 2022   

foto
Reactie
Prachtige dorpswandeling. Je waant je terug in de tijd met al die klinkerstraatjes. Leuke pittoreske huisjes, maar ook kapitale villa's. Genoeg te zien en tijd genoeg om ook nog naar museum Singer Laren te gaan.
Door Lenny en Hans Beumer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"