Drentsche Aa

12 km of 16 km

Startpunt

Hotel-Restaurant De Zeegser Duinen
Schipborgerweg 8
9483 TL Zeegse

coördinaten: N53.06940 E6.65008

Introductie

Deze wandeling voert u vanaf Zeegse door het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Hier vindt u prachtige moerassige gebieden, waar in het voorjaar volop orchideeën groeien. Het gebied wordt doorsneden door kleine beekjes, zoals Oudemolensche Diep, Zeegserloopje en Gasterse Diep. De meeste van deze kronkelige stroompjes hebben door de eeuwen heen hun natuurlijke loop behouden en vormen de levensader van dit prachtige landschap.
Verder wandelt u door oude bossen en u komt langs een van de oudste heidevelden van Drenthe.

Praktische informatie

De route is bereikbaar per bus. Stap uit bij halte Gasteren, Oudemolenseweg. U pikt de routebeschrijving op bij nummer 5.
Voor horeca kunt u iets van de route terecht bij Pannenkoekenboerderij Brinkzicht in Gasteren en bij Herberg de Fazant in Oudemolen. En verder bij Het Witte Huis te Zeegse. Raadpleeg de websites voor de actuele openingstijden.

Het dragen van waterdicht schoeisel is het hele jaar noodzakelijk. In natte perioden is soms ook dat op een deel van de route onvoldoende en zijn laarzen gewenst.

Zin in een meerdaagse wandeling in deze streek? Kies dan de wandeling Balloërveld en Drentsche Aa.
Met dank aan de routemaker(s) Theo van den Dool en Loes van den Dool en aan de controleur(s) Jetty Koopman en Ron Fijn.

9 reacties

25 april 2024   

Reactie
De eerste 4 km zijn zonder laarzen voorlopig niet te doen. De overige 12 km gaat beter maar wel de nodige modderpaden. Wel een erg mooie en afwisselende wandeling. Na een langere droge periode nog maar eens doen.
Door Ton

18 maart 2023   

foto
Reactie
Supermooie route. Echt een aanrader! Mooie afwisseling. Veel water en ooievaars gezien. De modder zorgde voor hilarische momenten.
Door Evelien en Ellen

22 januari 2023   

foto
Reactie
Prachtige route in alle jaargetijden. Nu in de winter hoog water in de beek. In het Gasterensche diep zorgen bevers voor een nog hoger waterpeil door de aanleg van een gigantische dam in de beek.
Door Jos Vink

16 januari 2021   

Reactie
Ook in de winter een mooie afwisselende wandeling. Soms modderig maar met waterdichte schoenen prima te doen. Genoeg picknickplekjes op de route en bij Oudemolen warme chocola langs de weg. Wij hebben genoten!
Door Fenneke

17 juli 2020   

foto
Reactie
Veel afwisseling op deze wandelroute, het begint gelijk al bij Zeegse. Genoten van de bloeiende hooilanden, vlinders, dopheide. Nog even en dan bloeit de heide.
Door Hettie

14 mei 2020   

foto
Reactie
Nog geen orchideeën, maar wel uitbundig voorjaarsgroen, prachtig boterbloemgeel kleurende graslanden en stoere bomen. Heideschapen, een 'metselende' boomklever en zelfs een bever, verscholen langs de rand van een beek. Als dat geen genieten is...!
Door Harm en Tiny

3 maart 2020   

Reactie
Na een zeer nat voorjaar met veel wind eindelijk droog. De Aa staat overal ruim buiten naar oevers, de hooilanden zijn overstroomd. Ook de paden zijn modderig. Maar alles is op bergschoenen goed beloopbaar. Prachtig!
Door Tineke Hirschler

28 juli 2019   

Reactie
Hele mooie wandeling, met veel bloeiende bloemen en een beginnende heide.
Door Joke en Ben Hogendoorn

28 oktober 2017   

foto
Reactie
Mooie route door de Drentsche weilanden, heidevelden en bossen. Goed beschreven route met leuke pauzetips. En ondanks dat de heide niet bloeide genoten we toch van het mooie landschap met haar schapen.
Door Marja

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"