Rottige Meente

fietsroute - 47 km of 66 km

Een fietstocht naar de Rottige Meente doet u na afloop wensen dat er meer van die 'rottige' plekjes waren in ons land. Want het is prachtig daar! Evenals in het aanpalende Brandemeer. In dit stukje Friesland toert u kilometers lang over een prachtig schelpenpaadje langs de grens van Overijssel door deze rijke natuurgebieden, met een uitbundig planten- en dierenleven. Zelfs de otter vindt het er heerlijk. Die is er uit de Weerribben naartoe gekomen, een gebied dat samen met De Wieden het grootste aaneengesloten laagveenmoeras in Noordwest Europa vormt. U toert er op de heenweg lange tijd doorheen. De natuur krijgt hier letterlijk veel ruimte. Soms zijn er zeer ruime vergezichten. Maar op het leuke, smalle fietspad met de vele bruggetjes langs de Kalenberger Gracht is het woekeren met de ruimte. En uiteindelijk keert u door het stille buitengebied van het Overijsselse Steenwijkerland over fietspaden en landweggetjes terug naar het startpunt.
Daar waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Praktische informatie

Achter station Steenwijk is een gratis P+R terrein.
Bij het station kunt u (elektrische) fietsen huren.
Op verschillende plaatsen komt u onderweg horeca tegen, onder andere in Kalenberg.
Paviljoen Driewegsluis heeft een heerlijk terras aan het water.

Startpunt Rottige Meente

NS station Steenwijk
Stationsplein 2
8331 GM Steenwijk

coördinaten: N52.79090 E6.11670
Met dank aan de routemaker(s) Aad van Dorp en aan de controleur(s) Marianne Persoon.

4 reacties

21 april 2022   

foto
Reactie
Op een mooie lentedag deze route gefietst. Over fraaie paden fietsen door een prachtig natuurgebied, waar rust en ruimte overheersen.
Door Marianne

16 september 2020   

foto
Reactie
Bij goed weer de ingekorte versie gefietst. Hoogtepunten zijn: het prachtige Kalenberg en Ossenzijl met de (ophaal)bruggetjes en vele boten. De schitterende Lendevallei. Veel water en vogels gezien. Genoten!!
Door Jan en Willy ter Haar

2 september 2018   

foto
Reactie
Wat was het een fantastische mooie nazomerdag om van deze prachtige fietstocht te genieten. Een waterrijk gebied met veel smalle fietspaden. Het bekende Kalenberg met de bruggetjes. Maar de Rottige Meenthe en de Lendevallei zijn bij mij favoriet.
Door Mieke

4 augustus 2018   

Reactie
Heel mooie, zeer gevarieerde route. Zowel wat het landschap betreft als de paden, we hebben er van genoten. Veel ooievaars gezien met als kers op de taart een ijsvogel en een ringslang. Een aanrader!
Door Hanneke de Boer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"