Oisterwijkse Hoeven

9 km of 13 km

Startpunt

Heinde Oisterwijk
Moergestelseweg 123
5062 SP Oisterwijk

coördinaten: N51.56200 E5.17784

Introductie

Deze afwisselende rondwandeling voert u door het prachtige, stille en wat minder bekende gebied tussen Oisterwijk en Moergestel. In de omgeving van het buurtschap Oisterwijkse Hoeven wandelt u door een weids gebied waar tot voor kort boerengrond was; nu is er ruimte voor natuurontwikkeling. Verder komt u door de natuurterreinen Oude Hondsberg, Landgoed Ter Braakloop en Galgeven. Dit is een bosrijk gebied met enkele vennen. Dat het van oorsprong een stuifzandgebied is, is nog te zien aan het reliëf in het landschap. Het Galgeven is een van de grootste vennen bij Oisterwijk.
Wie de route inkort komt niet langs dit ven, maar loopt een lusje over een kleine zandverstuiving: de Pierenberg.

Praktische informatie

Er is parkeergelegenheid tegenover Heinde Oisterwijk. Deze horeca gaat pas om 17 uur open. Verder is er op deze wandeling geen horeca.

U loopt nagenoeg helemaal over bospaden en graspaden. Vooral het gedeelte onder nummer 2 op de kaart kan soms erg nat en modderig zijn; goed schoeisel is dus geen overbodige luxe.
Wapen u in het seizoen tegen de muggen!
Met dank aan de routemaker(s) Paul Arts en aan de controleur(s) Corry van Oudheusden.

1 reactie

10 maart 2024   

foto
Reactie
Prachtige route maar wel heel nat. Een klein gedeelte was niet te doen omdat het pad geheel onder water stond. We liepen de wandeling op zondag maar waren er bijna alleen. Wat een rustige omgeving.
Door Jaco en Janet

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"