Koninklijk Wild Speuren

18 km of 22 km

Startpunt

Boutique Hotel Hoog Soeren
Hoog Soeren 15
7346 AB Hoog Soeren

coördinaten: N52.21860 E5.87628

Introductie

Koninklijk Wild Speuren is een prachtige natuurwandeling die begint in het pittoreske dorpje Hoog Soeren en u diep de prachtige bossen van Houtvesterij Het Loo invoert.
De kans dat u onderweg mensen tegenkomt is klein. Daarentegen heeft u veel kans dat u wild ziet, zoals zwijnen, reeën, vossen en edelherten. Onderweg is geen horeca. Neem dus voldoende proviand mee. Aan het begin en einde is wel horeca.
Begin vroeg en neem de tijd voor deze pittige tocht van zes á zeven uur, zodat u onderweg eens stil kunt staan om te genieten van de vele vogelgeluiden, zoals de roep van de koekoek, het kloppen van de specht of het krassen van de raaf.
De inkorting maakt de route ongeveer 4km korter. U mist dan een prachtig gedeelte dat door een oerbos loopt.

Praktische informatie

Komt u met de bus, dan stapt u uit op de Amersfoortseweg bij halte Hoog Soeren Aardhuis. Begin te lezen bij punt 2.
Horeca in Hoog Soeren: Boutique Hotel Hoog Soeren Pannenkoekenrestaurant Berg & Dal

Let op: helaas is dit wildrijke gebied van 15 september tot 25 december voor het publiek gesloten.
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

13 reacties

20 april 2023   

Reactie
Op een zeer rustige donderdag deze schitterende route gelopen. Zwijnen met een heleboel jongen gezien. We kwamen 1 wandelaar tegen die net een wolf gespot had!
Door Cornelieke en Joke

14 mei 2022   

foto
Reactie
Schitterend. Veel variatie in landschappen en de lange stukken heb ik met zitpauzes makkelijker gemaakt. Resultaat is 2 edelherten, 6 zwijnen, veel insecten die het dorre bladerdek doen knisperen. En natuurlijk veel vogels...
Door Josephine

8 april 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling. Nauwelijks wandelaars, wel iets meer MTB-ers maar niet dat we daar last van hadden.4 rottes zwijnen gezien met hele jonge frislingen.
Door Ad

21 maart 2021   

Reactie
Prachtige route! Echt genoten van de omgeving. Aantal zwijnen mogen spotten (waarvan 1 keer zelf een groep van 4 volwassen zwijnen met ongeveer 30 a 40 jongen). Enige minpunt: Het aantal fietsers/mtb-ers dat je tegenkomt. Verder TOP!
Door Daphne

2 januari 2021   

foto
Reactie
Prachtige route, maar toch geen vijf sterren. Dit omdat naar mijn mening er veel te veel mountainbikers op de route waren, lijkt meer een fietsroute dan wandelroute. Leuk dat de route langs het kunstwerk De Kathedraal gaat.
Door Mark

16 juli 2020   

Reactie
Deze wandeling is van het begin tot het eind genieten van de natuurschoon. Een kudde everzwijnen gezien, puberende alleenlopende everzwijnen en tot slot nog een vos en ree. Hou er rekening mee dat je onderweg maar 1 oud houten zitbankje tegenkomt.
Door Sjaak

2 juni 2019   

Reactie
Op deze zeer warme dag in juni gelopen. Wij vonden het begin en eind van de route erg mooi. 2 wilde zwijnen met 6 jongen gezien. Later nog 2 jonge zwijntjes. Het middenstuk vonden wij saai door de lange brede paden.
Door Herman en Els

14 september 2018   

Reactie
Mooie afwisselende wandeling over het Kroondomein. Nog net voor de jachtsluiting deze topwandeling gelopen. Veel wildsporen, weinig wild. Een mooie zwarte specht maakte dit gemis goed. Een goed beschreven wandeling met goed begaanbare wegen.
Door Marion en Fred

14 september 2018   

foto
Reactie
Met mijn vrouw op de laatste dag voor afsluiting van het kroondomein deze prachtige route gelopen. Erg afwisselend. Route van On Track reeds twee keer gelopen. Deze aangepaste route vonden we mooier dan voor de aanpassingen. Grote pluim voor routemakers.
Door Fam. M.F. Sinke

14 januari 2018   

Reactie
Een hele mooie route, zeer afwisselend, diverse soorten bos, heide vlaktes. Ook is de route niet vlak, je blijft maar omhoog gaan en dan weer afdalen wat het aantrekkelijk maakt voor wie een stevige wandeling wil maken.
Door Kees

10 maart 2017   

Reactie
De route is opnieuw aangepast en jammer dat je geen zes sterren mag geven. Super mooie wandeling met prachtige uitzichten, historische bossen en heel veel verrekijkermomenten.
Door Marion en Fred den Hertog

12 februari 2016   

Reactie
Mooie en rustige wandeling, vooral het stuk vanaf het Aardhuis tot de Echoput. Hier hebben we een wild zwijn met jong en twee reeën gezien. Het laatste stuk naar Hoog Soeren was erg modderig, vanwege de vele regen en de boswerkzaamheden.
Door Ton en Regina

8 augustus 2015   

Reactie
Prachtige natuurwandeling met hier en daar mooie vergezichten. Veel everzwijnen gespot en een vos. In tegenstelling wat geschreven staat in de tekst toch nog een bankje tegengekomen. Al met al een heerlijke wandeling.
Door Gerard en Carla

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"