Zweven tussen Bastions

wandelroute - 8 km

Deze wandeling brengt u naar het prachtige Bredevoort in de Achterhoek. Het plaatsje heeft al sinds 1388 stadsrechten. Naast boekenstad is Bredevoort ook bekend om zijn vele historische bezienswaardigheden, waaronder de Bernardustuin. De contouren van twee Bastions zijn met elkaar verbonden door een 'zwevend' betonpad. Verder komt u langs de Lourdesgrot, een theekoepel, tbc lighalletjes in de Kloostertuin en vele historische pandjes. Ook doet de route een oude kruidentuin en een prachtige molen aan.
Naast Bredevoort zelf gaat de wandeling ook met een boogje om de plaats heen, waarbij u het 'niet helemaal droog houdt' want u wandelt daar langs water.
Een wandeling geschikt voor elk seizoen en voor groot en klein.

Praktische informatie

U kunt de auto (schuin) tegenover Restaurant Bertram parkeren.
Naast de horeca bij de start komt u tijdens de wandeling in Bredevoort langs diverse horecagelegenheden, met en zonder terras. Er is altijd wel wat open.

Rond de Slingeplas zijn honden alleen toegestaan in de periode 1 oktober tot 1 mei.

Tip voor gps-gebruikers: neem de beschrijving mee voor achtergrondinformatie.

Startpunt Zweven tussen Bastions

Hotel-Restaurant Bertram
't Zand 1
7126 BE Bredevoort

coördinaten: N51.94355 E6.61828
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Patrick van Kempen.

5 reacties

29 april 2022   

foto
Reactie
Leuke route. Dankzij verschillende bewoners die het erg interessant vonden dat iemand wandelde op plekken waar de gemiddelde toerist niet komt, heb ik nog boeiende info over het vestingsstadje gekregen. Rondje bij de sluis vond ik niet veel toevoegen.
Door Fotofreaky

19 april 2021   

foto
Reactie
Vandaag deze leuke en afwisselende route gelopen.
In Bredevoort is veel te zien en te ontdekken en daarna lekker even langs het water.
Wij hebben ervan genoten.
Door Marian

26 maart 2021   

foto
Reactie
Een prachtige route slingerend door het stadje Bredevoort en gedeeltelijk langs de nabijgelegen Slingeplas. Veel leuke achtergrondinformatie over de historie en het heden van Bredevoort. Een aanrader!
Door Wouter

28 februari 2021   

Reactie
Leuke route waarop heel veel te zien is, vooral de Bernardustuin was erg de moeite waard met o.a. een mooie foto-expositie. Onderweg op meerdere plekken koffie-to-go, heerlijk buiten in de zon op deze mooie laatste dag van februari. Genoten!
Door Anne-Marie

8 januari 2021   

foto
Reactie
Deze interessante, afwisselende wandeling verkent het karakteristieke stadje Bredevoort en directe omgeving tot in de haarvaten. De route is niet zo lang, maar er is veel te zien. Neem de tijd voor alle bezienswaardigheden. Het is de moeite waard!
Door Adri Jansen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"