Zurenhoek en Buiten Gebent

18 km of 20 km

Startpunt

Brasserie Bozlust
Boslustweg 1
4624 RB Bergen op Zoom

coördinaten: N51.48760 E4.32661

Introductie

Een fijne wandeling voor natuurliefhebbers. U komt door verschillende landschappen: bos, hei, zandvlaktes. U wandelt door het landgoed Lievensberg, de Wouwse Plantage en langs het Woeste Gedeelte; door Zurenhoek en Buiten Gebent. Tijdens deze wandeltocht ziet u nauwelijks asfalt, slechts een paar keer wordt een weg overgestoken. U loopt diep in bos of op de hei waar het genieten is van de natuur. Toch zijn de verkeerswegen nooit ver verwijderd.

Praktische informatie

U kunt gratis parkeren bij Stayokay Bergen op Zoom.
Reist u met het openbaar vervoer, neem dan de bus van Bergen op Zoom naar Roosendaal en stap uit bij halte Trapke Op.

Horeca vindt u aan het begin bij Stayokay. In het dorp Wouwse Plantage een stukje van de route vindt u Tijd voor IJs, open in het seizoen van do t/m zo van 13-17 uur. En eventueel cafetaria Funny. Later passeert u Trapke Op.

Honden moeten op sommige delen aan de lijn.
Met dank aan de routemaker(s) Kees Bakx en aan de controleur(s) Angelique Meijer.

9 reacties

31 maart 2024   

foto
Reactie
Een afwisselende boswandeling: van (modderige) bospaden tot stuifduinen, over een brede leidingenstraat en langs een recreatiegebied met een heus klimbos (waar het op deze 1e paasdag behoorlijk druk was).
Door Marien

2 juli 2023   

Reactie
Het stuk van Bozlust tot aan Zure Heide is afwisselend met bos met slingerende paadjes, afwisselende beplanting, heide en velden. Daarna is het een best saaie wandeling door een loofbos over lange rechte paden met veel mountainbikers.
Door Angelique

14 oktober 2022   

Reactie
Hele mooie en afwisselende route! Bos, zand, weilanden en heide; het zit er allemaal in! Voor 95% door de natuur en slechts enkele stukjes zijn langs de weg. Ik kom zeker nog eens terug in dit gebied!
Door Willemijn

1 april 2021   

foto
Reactie
En weer lopen we er... Via mooie heide, mul zand en onwezenlijk stil bos met nevels tussen de bomen naar 'ons' oeroude pauzebankje. Koesterende zonnestralen op gesloten ogen. Willen we verder? Natuurlijk! Want we weten wat ons nog te wachten staat...
Door Harm en Tiny

6 december 2017   

foto
Reactie
Zelfs op een donkere dag is het deel dat wij liepen (zie reactie 5-3-15) de moeite waard. Mooi: De heide, Borgvlietsche duinen (bankje) en overvloedig 'geel' gras in Buiten Gebent. Prachtig: de 'blokken' met de fotogenieke grillig gevormde beuken!
Door Harm en Tiny

7 augustus 2016   

Reactie
Mooie afwisselende natuurwandeling met hoogtepunten, vooral in het begin. Daar zijn bossen, heidevelden en prachtige zandvlaktes in een fraaie entourage. Er is veel te genieten op deze tocht.
Door Loes en Theo van den Dool

14 juni 2015   

foto
Reactie
Echte 'bos'wandeling, dus ook heel beschut. Wel met mooie afwisseling in uitzicht en richting, vooral op de heenweg. Ook geschikt als oefening voor lange-afstand lopers.
Door Rob

13 mei 2015   

foto
Reactie
Een wandeling voor echte bosliefhebbers. Nauwelijks verharde ondergrond en voldoende horeca. Zeker door de weeks erg rustig.
Door Angela

5 maart 2015   

foto
Reactie
We liepen het prachtige linkerdeel (kaartje) van zo'n 12 km en kortten de route in van 3 naar 9 (via Borgvlietsche Duinen). Een heerlijke afwisseling van zand, hei en pijpenstro. En heel verrassend, een kruisbek en… een olifant!
Door Harm en Tiny van der Meer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"