Zandhapper

wandelroute - 14 km

Deze enerverende en afwisselende wandeling gaat vrijwel uitsluitend over onverharde paden.
De route is in elk seizoen interessant In het voorjaar vogelrijk, 's zomers insectenrijk (kevers, vlinders, libellen), in de herfst paddenstoelenrijk en 's winters zeer rustig. De tocht voert u door gemengd bos, langs water, via diepe dalen naar grote hoogten met prachtige uitzichten.

Praktische informatie

Klik op de link van Zwembad Olympia voor de openingstijden van de horeca.
Na circa 4,5km komt u langs restaurant Duinrand.
Voor het volgen van deze tocht is enige conditie vereist.

Startpunt Zandhapper

Zwembad Olympia
Drunenseweg 11
5143 NE Waalwijk

coördinaten: N51.68362 E5.09493
Met dank aan de routemaker(s) Karin Verbeek en Martin van Briemen en aan de controleur(s) Angelique Meijer.

12 reacties

13 januari 2024   

foto
Reactie
Op een wat grijze winterdag deze mooie en afwisselende route gewandeld, grotendeels onverhard. Route gaat zowel langs een kanaal, door het bos, maar ook door de zanderige duinen. Her en der lag er nog ijs op de plassen.
Door Angelique en Hans

10 oktober 2020   

foto
Reactie
Hele mooie afwisselende route. Wij liepen hem in de andere richting. Daardoor zaten de zware stukken, door het zand, vroeger in de route, en de horeca wat later.
Door Anita

8 november 2019   

foto
Reactie
Fijne afwisseling van kanaaldijk, bospaden, stuifduinen en beukenlanen. Zon en 10 graden ideaal wandelweer. Goede P-plaats. Veel paddenstoelen, wandelaars, ruiters en fietsers. Gezellig. Prachtige mosvelden en veel reeënhoefjes. TOP.
Door Liesbeth en Freek

16 augustus 2019   

foto
Reactie
De zandhapper begint met een flinke slok water, maar daarna is het goed raak in de Drunense duinen. Het in de beschrijving genoemde ree is ook echt aanwezig. Zie de foto. De hei bloeide prachtig.
Door Rien de Schipper

14 april 2019   

Reactie
Erg mooie en afwisselende route door bos en zand. Door de duinen kun je het beste met gps lopen, daar kan het soms wat verwarrend zijn.
Door Peter

17 oktober 2018   

foto
Reactie
Lekker zwaar en afwisselend: strak, zanderig en heuvelig door typisch Brabantse natuur. Al heel vaak hier geweest, maar nu mooie verrassingen meegemaakt. Prettige pauzeplek Duinrand, groot terras, ma gesloten. Topwandeling.
Door Liesbeth en Freek

29 juli 2017   

foto
Reactie
Een prachtige route, ook op een bewolkte zomerdag. Het ommetje langs de Baardwijkse Overlaat is een juweeltje, het "zandhappen" in de onvolprezen Loonse en Drunense duinen is een belevenis. Hou wel rekening met extra looptijd vanwege het mulle zand.
Door Marien

11 mei 2017   

foto
Reactie
Een wandeling die zijn naam eer aan doet. Een behoorlijk zwaar stukje zandverstuiving en met wat wind......
Gelukkig zijn de wegen naar en vanaf de zandverstuiving beter begaanbaar, hoewel je rekening moet houden met ruiterpaden.
Door Marion en Fred den Hertog

28 januari 2017   

Reactie
Prachtige wandeling door bossen en zandvlakte, alleen bij punt 3 een grote vrijstaande den met afgeknakte top, was verwarrend omdat je meer dennen ziet die afgeknakt zijn. Daardoor was het even zoeken om het goede pad te vervolgen.
Door Cees en Ria van der Meijden

5 oktober 2016   

foto
Reactie
Aan afwisseling geen gebrek! Alles zit in deze mooie, maar pittige route. Zand, goudgeel gras, geweldige bomen, mooi water, een strakblauwe lucht… De zon maakte er weer een feestje van. Wat een kleuren! Het werd dus smullen in plaats van zandhappen.
Door Harm en Tiny

22 december 2015   

foto
Reactie
WOW, super route en prima beschrijving. En wat weinig asfalt in de route.
Dank je wel voor deze mooiste route.
Door Lei Scheffer

26 oktober 2015   

Reactie
Prachtige herfstkleuren langs het kanaal en in het bos. Lekker pittig door het zand struinen en over de vlaktes uitkijken. Een heerlijke wandeling in alle seizoenen.
Door Loes en Theo van den Dool

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"