Panorama Salland

47 km of 55 km

Startpunt

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal

coördinaten: N52.36580 E6.44341

Introductie

Panorama Salland is een knooppunten fietstocht vol variatie. Na de start door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, met bossen en heide, fietst u naar Mariënheem. Op 1 kilometer van de route kunt u het enorme schilderij Panorama Salland bewonderen. Er moet ook geklommen worden, vanaf de Luttenberg heeft u mooi zicht over het uitgestrekte landschap dat er uitziet als een groene lappendeken. Langs de Regge is het lekker vlak, kilometerslang toert u bijna langs en dan weer door het prachtige dal van deze meanderende rivier. Daarna is het sightseeing door Hellendoorn en na het dorp is het een pittig stukje om de Hellendoornse berg te bereiken. Nog een licht klimmetje en u bent terug bij het Buitencentrum.

Praktische informatie

De route is goed te bereiken vanaf NS station Nijverdal.
Op de website van Buitencentrum Sallandse Heuvelrug vindt u informatie over het gebied. Er is een horecagelegenheid in het Buitencentrum.
Herberg De Pas is dagelijks geopend vanaf 9.30 uur.
In Hancate vindt u Restaurant Hancate 2.0.
Op de website VVV Hellendoorn vindt u diverse informatie.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Anton van Duin.

3 reacties

12 augustus 2022   

foto
Reactie
Een mooie fietstocht met de Regge als hoofddoel. 'Wij laten ons niet bij de bok doen' bij Panorama Salland.
Ik schrijf altijd een verhaaltje (met foto's) van mijn dagtochten op mijn weblog. Voor de liefhebber: https://www.jansiemonsma.nl/453102243
Door Jan Siemonsma

14 september 2021   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route met leuke pauzeplekjes, zowel bij horeca als in de natuur. Ook leuk om even in het Buitencentrum rond te kijken.
Door Patricia

6 november 2018   

foto
Reactie
Een pittige fietstocht door het nationaal park de Sallands Heuvelrug. Fietsen over rustige landwegen en fietspaden. Na een klimmetje word je getrakteerd op een prachtig vergezicht. Bijzonder fraai is het fietspad dat de meanderende Regge volgt.
Door Niek en Marianne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"