De zoetwater Oester

31 km

Startpunt

Kerk in Norg
Brink 2
9331 AA Norg

coördinaten: N53.06650 E6.46110

Introductie

Tijdens deze fietstocht toert u over rustige landweggetjes en fietspaden door bossen, langs diepen en sloten naar Roden. Op de terugweg komt u langs nieuwe natuurgebieden en over de es van Langelo. Onderweg kunt u langs de Grote Masloot de zoetwater oester vinden. 
In Roden staat de Havezathe Mensinghe, waar nu een museum in gevestigd is. Niet ver daarvandaan is het Speelgoedmuseum, dat voor jong en oud een aanrader is. 
Omdat er aan de Norgerweg in Roden ook nog een kinderboerderij met speeltuin is, is deze route uitstekend geschikt om met kinderen te fietsen.

Praktische informatie

In Norg zijn horecagelegenheden. Ook in Roden en op de terugweg in Roderesch.
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jager en Sytze Jager en aan de controleur(s) Jan Verhagen en Marga Verhagen.

3 reacties

7 september 2023   

foto
Reactie
De temperatuur was vandaag 30+ maar de route gaat grotendeels over paden waar de bomen voor schaduw zorgden. Heerlijke omgeving met toch nog bloeiende stinsenplanten. Genieten doe je zeker.
Door Marosa

25 mei 2021   

foto
Reactie
Een leuke fietstocht over veel rustige weggetjes en fietspaden. Gezellige start in Norg en tussenstop in Roden met de mooie Havezathe Mensinghe.
Door Mieke

12 september 2019   

Reactie
Deze mooie route heb ik gecontroleerd. Een afwisselend landschap, echt een route die ik in Drenthe verwacht. De zoetwater oester heb ik niet gezien, maar de bezoekjes aan Havezathe Mensinghe en het Speelgoedmuseum waren zeer de moeite waard.
Door Annemarie Pluijmers

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"