Op naar Amelisweerd!

12 km of 15 km

Startpunt

NS station Utrecht Centraal
Stationshal 12
3511 CE Utrecht

coördinaten: N52.08950 E5.11032

Introductie

Op naar Amelisweerd! is een oude NS-route die niet meer gemarkeerd is. Vanaf station Utrecht Centraal voert deze wandeling u eerst richting binnenstad, u komt vlak langs de Dom. Over de gracht loopt u naar de Kromme Rijn en volgt daar het jaagpad langs deze mooie rivier naar het Landgoed Oud-Amelisweerd. Deze prachtige buitenplaats heeft vele bruggetjes en mooie bossen. U komt weer bij de Kromme Rijn uit en wandelt langs het water naar het aardige plaatsje Bunnik, om vervolgens de trein weer op te zoeken voor de terugtocht.

Praktische informatie

Naast horeca in het centrum komt u in Amelisweerd verschillende horecagelegenheden tegen:
De Veldkeuken en Theehuis Rhijnauwen, zie de websites voor de openingstijden. Het Koetshuis bij het Stayokay hostel is het hele jaar vanaf 9 uur geopend.
In Bunnik is Café Restaurant 't Wapen van Bunnik.
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

8 reacties

3 maart 2023   

foto
Reactie
Prachtige route, ook van Bunnik naar Utrecht!
Door Ellen

11 maart 2022   

Reactie
Zeer afwisselende route met prachtig weer en koffie op leuke plekken in Utrecht en Rhijnauwen. Bij Bunnik hebben we het jaagpad vervolgd richting Zeist en afgebogen langs leuke paadjes naar station Driebergen-Zeist. Een aanrader!
Door Hendrien

2 juni 2021   

foto
Reactie
Deze route met mooie paden gelopen met stralend weer. Mooie afwisseling met start in Utrecht maar lopen over de jaagpaden en door Amelisweerd is prachtig.
Door Ad

30 augustus 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling, bijna alleen maar wandelpaden (heerlijk!), mooie natuur en leuke horeca onderweg! De tip om de lange versie te volgen, is inderdaad echt een aanrader!
Door Miriam

25 maart 2019   

Reactie
Wat een prachtige combi-route! vanuit het centrum van Utrecht via het jaagpad langs de Kromme Rijn naar het landgoed Amelisweerd (jammer dat je af en toe de A27 hoort). En dan weer via het jaagpad naar Bunnik. De routemaker heeft er werk van gemaakt!
Door Bart Bruins Slot

18 juni 2017   

Reactie
Afwisselende tocht door de oude stad en langs de Kromme Rijn. Fraaie combinatie van historie, water en veel groen. Bij Oud Amelisweerd kun je afkorten. Tip: dat moet je niet doen! Je mist dan een heerlijk cultuurlandschap.
Door Ruud en Marja Silvester

8 januari 2016   

foto
Reactie
Al in de stad begint het vele kilometers lange bochtige jaagpad. Na de rondwandeling door Amelisweerd zet dit pad zich voort tot in Bunnik. Een prettige tocht op deze zonnige winterdag.
Door Mirjam

6 juni 2015   

Reactie
Heerlijke wandeling, vanuit de gezellige drukte in Utrecht, wandel je zo het mooie bos Amelisweerd door.
Door Nympha Randsdorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"