Meierijse Dijken

wandelroute - 16 km

Een dijk van een route. Op maar liefst zeven verschillende plaatsen wandelt u over een dijk(je) door het prachtige Meierijse landschap. Dat kan direct langs het water zijn, maar ook midden in het bos of in open natuurgebied. Dat moet u gewoon beleven! De wandeling voert u over intieme paadjes van Halder, Herlaer en Haanwijk naar Patersberg en Sterrenbosch. De overgang is groot als u in het uitgestrekte Bossche Broek komt en dat herhaalt zich als u het oude Vughtse centrum binnen wandelt. Landgoed en kasteel Maurick zijn vervolgens waardige afsluiters.

Praktische informatie

De route is vanaf NS station Vught goed te bereiken.

Na 3km komt u langs Koffie- en theehuis 't Haantje. Als u daar gebruik van wilt maken, dan kunt u het best vooraf even informeren naar de (variabele) openingstijden. Het telefoonnummer is 073-5516034.
In het Bossche Broek is van circa april tot oktober Beachbar Zuiderplas geopend. Check vooraf!
In het centrum van Vught vindt u volop horeca.
Brasserie Catharina van Maurick in Kasteel Maurik (bijna aan het eind van de route) is dagelijks open van 10 - 16 uur.

Startpunt Meierijse Dijken

Carpool Vught A2
Haldersebaan richting Sint Michielsgestel
5261 Vught

coördinaten: N51.65110 E5.30670
Met dank aan de routemaker(s) Louis van de Wiel en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

14 reacties

1 juli 2023   

Reactie
Vandaag gekozen voor deze route door een voor mij bekend gebied, wel op een andere plek gestart. Bewust voor gekozen om eerst naar het Bossche Broek te gaan in de hoop reeën te zien, maar helaas. Bij Haanwijk toch nog wel een gespot.
Door Ankie

3 juni 2023   

foto
Reactie
Een mooie en afwisselende route. Wandelend over de dijken bijna niemand tegen gekomen. Dus heerlijk op het gemak lopen struinen over de paden en genieten van het gevarieerd landschap.
Door Lenie

22 november 2022   

Reactie
Mooie route met leuke dijkjes en langs de boerderij van kunstenaar Leon Adriaans.
Door Freek Jansen

16 november 2022   

foto
Reactie
Wat een mooi wandelgebied. Lekker zonnetje, frisse wind door de haren.
Genieten om buiten te mogen zijn.
Door Niek Sanders

25 juni 2021   

Reactie
Mooie afwisselende wandeling. In Haanwijk en Pettelaer paden gelopen die ik nog niet kende. Die gebieden zijn heel mooi. Het enige nadeel is dat je vlak bij de A2 loopt.
Door Jan

23 april 2021   

Reactie
Prachtige afwisselende wandeling. Fraaie bossen, landwegen, moerassen, het riviertje de Dommel op zijn best en het uitzicht op de skyline van Den Bosch met de St. Jan. Prima horeca van kasteel Maurick.
Door Bas van Deelen

13 september 2020   

foto
Reactie
Prachtige, zeer afwisselende route. We genoten van de mooie beukenlanen. Leuke ontmoeting onderweg bij het oversteken van een boerenerf: we werden uitgenodigd de tuin te bekijken en een kleine Maria-grot. Dat was in het verleden een ijskelder. Bijzonder!
Door Susan

13 april 2020   

foto
Reactie
Mooi stukje natuurgebied aan beide zijden van de A2. Mooie bomen, water, landgoederen en vergezichten.
Door Evert Jan

27 september 2019   

Reactie
Een erg mooie wandeling, met recht een dijk van een route. Erg mooi over de diverse dijkjes, mooie landgoederen en een kasteel. We hebben genoten van dit gebied, verrassend rustig en veel natuur, ondanks de verschillende snelwegen!
Door Elly en Marijke

6 april 2018   

foto
Reactie
Een heerlijke route, die ik regelmatig bewandel en dan vanuit Den Bosch, het Bossche Broek. Vandaag met prachtig lenteweer. Boffen! Huize Haanwijk wordt momenteel grootschalig gerestaureerd. Medio augustus 2018 moet 't klaar zijn. Ben benieuwd!
Door Sjan

1 november 2017   

Reactie
Mooie route over héél veel dijkjes. Zou vier sterren krijgen zonder het verkeerslawaai. Maar evengoed een aanrader. Wij hebben gelopen vanaf station 's Hertogenbosch. Iets langer, maar door deze leuke stad lopen is geen straf.
Door Ellen

22 oktober 2016   

foto
Reactie
16.3 km in 3 uur 5 min. 90 % van de route op onverharde paden. Ondanks dat we in de buurt wonen was dit echt een openbaring. Nooit geweten dat er zoveel mooie paden waren. Mooi ook de skyline van 's-Hertogenbosch te zien vanuit de Bossche Broek.
Door Aloys - Loes Soullié

25 september 2016   

foto
Reactie
Mooie dag voor een evenzo mooie route in onze achtertuin. Blijf me verbazen over het mooie in de directe omgeving; Meijerijse Dijken in Vught door o.a. Bossche Broek (foto: De Dommel bij Kasteel Nieuw Herlaer)
Door José Smits en Wim Groot Kormelink

22 februari 2015   

Reactie
Fijne route voor het natte seizoen. De dijkjes zijn droog, terwijl het erom heen nat is.
Bedankt voor deze route!
Door Ronald

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"