Tussen Bergen en Wateren

wandelroute - 40 km

Deze prachtige cultuurhistorische tweedaagse wandeling leidt u over bergen, door dalen en langs wateren. Op beide dagen wandelt u 20km. De route gaat voor 90% over onverharde (schouw)paden door een zeer afwisselend landschap. Zo nu en dan moet u een klimmetje maken op de verschillende 'bergen'. U wordt beloond met mooie vergezichten. De Lemelerleeuw houdt toezicht over het aangelegde Park 1813 met zijn strakke lanen, exotische bomen en rondzwervende schaapskudde. Een juweeltje is De Eerder Achterbroek met zijn kleinschalig kampenlandschap en het Landgoed Eerde met een kasteel uit 1715 en een oogstrelend parkbos.

Praktische informatie

Nabij station Ommen is een gratis P+R terrein.
Spoor 7, de stationsrestauratie, is vanaf 9 uur geopend.
Restaurant De Nieuwe Brug ligt aan de Regge. Dagelijks geopend vanaf 10 uur, behalve op maandag.
Er zijn nog enkele horecagelegenheden onderweg, de openingstijden zijn beperkt. Het is raadzaam voor onderweg iets te eten en te drinken mee te nemen.
Uw hond is bij iedere horecagelegenheid aangelijnd welkom! Zo ook op het gemarkeerde wandelpad over Natuurcamping De Lemeler Esch.

U kunt overnachten bij:
- B&B Barg Willem in Lemele, op de route na 20km. Prachtig gelegen aan de bosrand, met uitzicht over de es. Dineren is mogelijk. Ophaalservice vanaf Lemeler Esch. Wandelaars met hond(en) zijn hier van harte welkom! Dit graag bij uw reservering vermelden!
- In de schoolvakanties en in het campingseizoen, maar ook buiten die periodes, kunt u na 22km op de route overnachten bij de mooi gelegen Natuurcamping De Lemeler Esch. Kijk op hun site en informeer naar de mogelijkheden. Er is een restaurant en winkeltje.
- B&B Pieterpad Lemele buiten de route na 22km. Prachtig appartement (1 - 4 personen). Men accepteert slechts één boeking! Dineren is mogelijk. Ophaalservice vanaf Lemeler Esch.
- Komt u met de auto, dan kunt u ook starten in het dorp Lemele of vanaf de Natuurcamping. U overnacht dan in Ommen. Zie verdere info boven de routebeschrijving.
- Een overnachting(en) moet u zelf regelen!

Startpunt Tussen Bergen en Wateren

NS station Ommen
Stationsweg 35
7731 AX Ommen

coördinaten: N52.50977 E6.41724
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Poortman en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

10 reacties

1 augustus 2023   

Reactie
Prachtige en afwisselende route. Mooie doorkijkjes en vergezichten. De routebeschrijving was goed te volgen. We hebben overnacht in B&B Barg Willem. Gastvrije ontvangst en heerlijk gegeten. Aanrader!
Door Carin en Frank

23 juli 2021   

foto
Reactie
Wij zijn de route gestart vanuit Lemelsche Esch. En hebben overnacht in schattig bakhuisje van B&B Luttikhoeve Giethmen 1,5 km van route af. Aanrader. Route is afwisselend. Genoten van natuur, rustige en afwisselende paden.
Door Conny

14 mei 2021   

foto
Reactie
Hele mooie route! Als eendaagse gelopen. Voor mij jammer van de bui (die 5 uur duurde), maar het gebied is fantastisch. Mooi om bovenop, midden in de natuur te staan en aan beide kanten uitzicht te hebben op vlak land. Dan voel je je speciaal.
Door Aad van Dorp

27 juli 2020   

Reactie
Een afwisselende en fraaie tocht. We hebben genoten van de natuur. En van het verblijf in de B&B Barg Willem. een aanrader.
Door Bruun en Quirine Feijen

25 oktober 2019   

foto
Reactie
De bomen begonnen al een beetje te kleuren. De stukken over de Bergen zijn erg mooi, maar het is wel pittig klimmen op de Lemelerberg! Barg Willem is een bijzondere overnachtingsplek.
Door Mieke

2 juni 2019   

Reactie
Prachtige route door een heel fraai landschap. B&B Barg Willem is als overnachtingsplaats een juweel!
Door John

10 november 2018   

Reactie
Heerlijke tweedaagse wandeling! Wij liepen medio november, dus kleurrijke bossen. Daarnaast mooi coulisselandschap, meanderende Regge, heidelandschap, verre uitzichten. Overnacht in de B&B Barg Willem. Fantastische plek en heel gastvrij.
Door Huub

17 mei 2017   

Reactie
De eerste dag een schitterende hoog-laag route, de tweede dag een prachtig bosgebied met een interessante historie. Een aanrader!
Door Bert de Haan en de hond Ymke

1 oktober 2016   

foto
Reactie
Prachtige route, goed beschreven! Kaarten kunnen gedetailleerder.
Wat is Overijssel toch mooi, coulissen landschap.
Door Leonie Verburg

24 oktober 2015   

foto
Reactie
Een hele mooie gevarieerde wandelroute met letterlijk en figuurlijk heel veel hoogte punten. 40 km genieten van het mooie landschap tussen Ommen en Lemele.
Door Marion en Fred den Hertog

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"