Langs Lek en Loet

19 km of 22 km

Startpunt

Ter hoogte van
Bilderdijkstraat 7
2931 CE Krimpen aan de Lek

coördinaten: N51.89430 E4.63046

Introductie

Tijdens deze wandeling door de Krimpenerwaard zult u verbaasd zijn dat een route over asfaltpaden zo mooi en relaxed kan zijn. Het pad langs de Hille en de Loet biedt mooie uitzichten over griendachtige watertjes en weidse polders. De wandeling door het Loetbos gaat over schelpenpaden en kan desgewenst overgeslagen worden. Via enkele parkjes komt u in het centrum van Lekkerkerk. U vaart over naar Nieuw-Lekkerland en wandelt over de Tiendweg met rechts huizen met mooi aangelegde tuinen en links weidse uitzichten over de polder. U passeert twee molens en heeft uitzicht over de molens van Kinderdijk. Na het pittoreske straatje langs de Lek vaart u over naar Krimpen aan de Lek en komt u al snel terug bij het startpunt.

Praktische informatie

Als u met de bus komt, stapt u uit in Krimpen aan de Lek, halte Centrum.
Bij het startpunt is meestal voldoende gratis parkeergelegenheid. Eventueel kunt u parkeren in een van de nabijgelegen straten.
Afgezien van een kleine omleiding in Nieuw Lekkerland zijn honden overal welkom.

Zowel de korte als de lange route komen langs restaurant De Loet, dit heeft een mooi terras. Op wo en zo geopend vanaf 9:00 uur, op do t/m za vanaf 10:30 uur.
In Lekkerkerk bij Huisje van de Zeeuw kunt u prima eten en drinken. Openingstijden: ma t/m vr 10 tot 15 uur, za en zo gesloten. U wordt er fantastisch bediend door verstandelijk gehandicapten en met een bezoek steunt u een goed doel, de Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard.

De veerdienst in Lekkerkerk vaart niet op zondag en valt soms uit voor onderhoud wat op de website wordt vermeld. Het is een kwartierdienst; ma t/m vr van 06:30 tot 19:00 uur, za van 9 tot 19 uur. Kijk voor u vertrekt of de veerpont vaart!
De lange route gaat circa 6 km en de korte circa 2 km over halfverharde paden, de rest van de route gaat over verharde wegen, meest asfalt.
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

3 reacties

15 april 2023   

foto
Reactie
De intro is helemaal correct: veel asfalt maar verrassend mooi! Rustige weggetjes en fietspaden langs erg mooie watertjes, bloeiende weilanden en het Loetbos. Loop mn op een rustige weekdag of vroeg in 't weekend en geniet!
Door Josephine en Bas

27 februari 2021   

Reactie
Helaas viel de route als wandeltocht echt tegen. De beide overtochten met de pontjes bij Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk waren leuk, het weer was prachtig, het Loetbos ook aangenaam. Verder hebben we voornamelijk over asfalt gelopen.
Door William Jacobs

21 mei 2020   

foto
Reactie
Een wandeling door een groene en waterrijke omgeving. Het Loetbos is de moeite waard. Kinderdijk is het waard om nog extra doorheen te lopen. En de overtocht met de pontjes is een leuke ervaring. Jammer van de twee lange stukken over het fietspad.
Door Irene

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"