Rondum den Bockenreyer

wandelroute - 9 km

Deze wandeling voert u vanaf Herberg in den Bockenreyder langs de mooie vennen de Flaes en het Goor. Ook passeert u de 23m hoge Flaestoren die u voor een euro kunt beklimmen voor een fascinerend uitzicht over beide vennen. U wandelt door het bosgebied den Hertgang, de parel van landgoed de Utrecht. Stroomopwaarts langs de prachtige meanderende Reusel gaat u over kronkelende paadjes op weg naar de Dunse bergen. Via deze oude gemeentegrens en de Koevoirtsebrug keert u terug naar den Bockenreyder.

Praktische informatie

Er is ruim voldoende parkeer gelegenheid. Bent u van plan de Flaestoren te beklimmen vergeet dan een 1 Euro muntstuk niet. Herberg In den Bockereyer, waor nog zand op de vloer gestrooid wordt net ès vruger, is uniek gelege en vlakbè de venne de Flaes en ’ t Goor. Tisser goed toeve en vural schôôn. Ge kunt hier fèèn wandele, fietse en ôk lekker ötruste op ut terras of bij ut knaprend vûûrke van den open haard. Het herbergske is elkendag open van negen uur af, Klik voor de juiste openingstijden op het linkje.
Bockenreyder

Vooral in de winter en het vroege voorjaar is stevig waterdicht schoeisel gewenst.

Startpunt Rondum den Bockenreyer

In den Bockenreyder
Dunsedijk 3
5085 ND Esbeek

coördinaten: N51.43286 E5.16138
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

13 reacties

22 december 2023   

foto
Reactie
Wandelpool met Frans. Even 'n rondje een frisse neus halen voor de feestdagen. Blijft een mooie wandeling ondanks het sluiten van de Flaestoren en de nattigheid van het moment. Met goede begeleiding en navigatie, droog bij Den Bock aangekomen.
Door Wilma Schepers

30 september 2023   

foto
Reactie
Met € 2,-- op zak voor de Flaestoren liepen we opnieuw deze prachtroute. Pech! De toren was afgesloten (onderhoud), maar we kennen het magnifieke uitzicht van vorige beklimmingen. De rest van de route vergoedde dit manco gelukkig weer ruimschoots!
Door Harm en Tiny

18 november 2022   

foto
Reactie
Heerlijke wandelpool vanuit Den Bockenreyer. Het laatste staartje van de Herfst door bos, langs mooie vennen en landgoed. Beetje uitgebreid met een extra lusje door Frans van Riel. Een mooie wandeling in alle jaargetijden, maar nu extra.
Door Wilma Schepers

2 april 2022   

foto
Reactie
Prachtige en afwisselende route. Het was heerlijk rustig op deze zaterdag. Zelfs nog wat sneeuw gehad. Na afloop opwarmen in de herberg waar het goed vertoeven is.
Door Marijke

18 augustus 2021   

Reactie
Hele mooie route en goed te volgen via gps. Heerlijk om eens niet altijd de normale paden te volgen maar gewoon door het bos heen. Bescherm je wel tegen muggen want in deze periode was 1 sec. stilstaan om foto te maken gelijk aan 20+ bijtende muggen.
Door Inge

17 juni 2020   

Reactie
Een heerlijke wandeling door de bossen van Landgoed De Utrecht en meer. Lopen langs de Reusel en daarbij heel veel rust. Een voorde bij de brug op het eind van de route. Complimenten voor de makers!
Door Nico en Corry

15 november 2019   

foto
Reactie
Echt genieten op deze wandeling: van de rust en stilte, de herfstkleuren en -geuren, de paddenstoelen, de reeën tussen het lover en van "un lekker békske koffie bé den Bock"
Door Geert van Oorschot

3 januari 2018   

foto
Reactie
Ondanks de regen van de laatste dagen erg genoten van deze pool. Met een gezellige groep al struinend langs het nu sterk stromende riviertje De Reusel, hier en daar zelfs buiten z'n oevers, toch weer terug met droge voetjes bij de Bockenreyer.
Door Suske

17 juni 2017   

foto
Reactie
Inmiddels aardig wat routes gelopen en we verwachten eigenlijk niet veel verrassingen meer. Gezegd moet worden dat we erg onder de indruk zijn van de schoonheid van deze route, ongekend mooi. Het prachtige groen, de rust, het geluid van de vogels...
Door Jose Smits en Wim Groot Kormelink

15 februari 2017   

foto
Reactie
Genieten op deze lentedag! Van de Flaes met door nevels omgeven boomeilandjes, en héél veel luidruchtige watervogels. Een Grote zilverreiger, wadend door het water achter hoog riet en een lachende groene specht bij het volgen van de Reusel.
Door Harm, Kees en Tiny

29 oktober 2016   

foto
Reactie
Vanmorgen met een stralend zonnetje deze korte wandeling gelopen langs De Flaes, het Goorven en volop genoten. Op de 24m hoge Flaestoren had ik weer een schitterend uitzicht. Ook het honingborreltje bij de Bockenreijder liet zich weer goed smaken.
Door Franske

20 januari 2016   

Reactie
Op deze winterse dag was dit 'n prachtige wandeling door de besneeuwde bossen en het ijs op de Flaes, waar verschillende schaatsliefhebbers 'n baantje trokken. Vooral dat slingerpad langs de Reusel was heel mooi.
Door Ria en Cees

28 september 2015   

foto
Reactie
Het lopen van deze route is steeds opnieuw een feestje! Negen km lijkt kort, maar incl. het beklimmen van de bijzondere toren met overweldigend uitzicht en het heerlijke pad langs de Reusel waar geen eind aan lijkt te komen, is hij voor ons favoriet!
Door Harm en Tiny

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"