Bollen in de Noordkop

fietsroute - 49 km

Op naar de Noordkop, het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld! Vanuit het stadje Schagen fietst u naar de Westfriese Omringdijk. Daar kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen. Over landweggetjes en fietspaden rijdt u via het bezienswaardige sluisje in Oudesluis naar Anna Paulowna. Daarna toert u langs de vele kleurrijke velden. De kuststreek verandert in het voorjaar in een groot bloementapijt. In het centrum van Callantsoog raakt u, op het Dorpsplein met de vele terrasjes, echt in de vakantiestemming. In Sint Maartensvlotbrug, waar u verderop in de fietstocht doorkomt, kunt u weer volop genieten van de bollenvelden. Terug in Schagen rijdt u door het gezellige, oude centrum bij de kerk terug naar het station.

De fietstocht is vanwege de bollen op zijn mooist in het voorjaar. Maar ook op een zonnige dag in een ander jaargetijde is het een leuke route. De tocht maakt, daar waar mogelijk, gebruik van fietsknooppunten.

Praktische informatie

Bent u met de auto, dan kunt parkeren op het parkeerterrein op de Stationsweg. Dit ligt naast het station.

Wanneer de bollenvelden op zijn mooist zijn, is moeilijk in te schatten. Eind maart en begin april bloeien de krokussen en de narcissen. Daarna komen de hyacinten en tulpen in bloei. Zie de website van Bloeiend Zijpe. Zij organiseren een 'bollen fietstocht'. U kunt dan beslissen wanneer het de beste periode is om op de fiets te stappen om Bollen in de Noordkop te rijden.

Onderweg komt u in Anna Paulowna langs Koffiehuis de Ben, dit is dagelijks geopend vanaf 11 uur. In Callantsoog is volop horeca. Ook in het centrum van Schagen.

In de maanden juli en augustus is er op donderdag in Schagen een Westfriese markt, klik hiervoor op: Westfriese Folklore.

Startpunt Bollen in de Noordkop

NS station Schagen
Plantsoen 1
1741 EM Schagen

coördinaten: N52.78566 E4.80498
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Sjaak Conijn.

3 reacties

18 april 2022   

foto
Reactie
Op een prachtige 2e paasdag fietsten we deze tocht. In Anna Paulowna was het gezellig druk vanwege de bloemendagen. Een heerlijke fietstocht. Mieke bedankt.
Door Ank de Graaff

24 april 2020   

foto
Reactie
Met zonnig weer deze leuke tocht gefietst. Nog net op tijd want op veel velden werden de bloemen gekopt. Leuke plaatsjes, mooie polderweggetjes, een aanrader.
Door Ank de Graaff

5 april 2015   

foto
Reactie
Deze eerste Paasdag was het nog een beetje fris. Maar naar verwachting stijgt de temperatuur na vandaag snel en komen ook de tulpenvelden in bloei!
Gespot: lepelaar en veldleeuwerik.
Duin-, bos- en moerasgebied geven de route ook in een ander jaargetijde een meerwaarde.
Door Mirjam Aarsman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"