Merwede en Biesbosch

fietsroute - 41 km

Deze afwisselende fietsroute gaat door polders en langs rivieren rond de Biesbosch. U steekt met een pont de Nieuwe Merwede over en kunt genieten van het mooie uitzicht over de Boven Merwede. De route voert door het Nationale Park de Biesbosch, een uniek zoetwatergetijdegebied dat eind 2015 na veel graafwerk weer is vrijgegeven. U fietst door open velden met veel waterpartijen naar Werkendam. Daar steekt u opnieuw met een pont over. Via de Alblasserwaard komt u terug bij het beginpunt.

Praktische informatie

U kunt gratis parkeren op het P+R terrein bij station Sliedrecht.

Veerdienst de Biesbosch brengt u driemaal per uur vanaf de Kop van het land naar de Biesbosch.
Voor de pont vanaf Werkendam controleert u de vaartijden op Veer Werkendam - Hardinxveld.

Circa 3km na de start vindt u Délifrance ma t/m za geopend vanaf 8.30 uur.
Nabij de aanlegplaats op de Kop van het Land vindt u onder andere huiskamercafé Fluitekruid, geopend vanaf 10.30 uur. Di en wo, januari en februari gesloten.
Op het Biesbosch MuseumEiland vindt u het Biesbosch Museum met horeca. Op di t/m vr geopend vanaf 10 uur, za en zo vanaf 11 uur. Van 1 april t/m 31 oktober op ma geopend vanaf 13 uur.
In Werkendam komt u langs Waterman Culinair.
In Hardinxveld passeert u een café met een klein terras, openingstijden onbekend.
De horeca op station Sliedrecht is alleen 's middags geopend.

Bij hoge waterstanden in de rivieren kan het voorkomen dat een deel van de wegen onder water komen te staan. Als dit het geval is, wordt dit circa 500m na verlaten van het veer met een bord aangegeven.

Startpunt Merwede en Biesbosch

Station Sliedrecht
Stationsplein 10
3364 AM Sliedrecht

coördinaten: N51.82970 E4.77743
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Bert Wolting.

2 reacties

14 augustus 2018   

Reactie
Prachtige fietstocht. Gedeelte door de Biesbosch erg mooi. Fijn fietsen langs de Merwede en met de pontjes over was ook erg leuk. Wat een rust onderweg, echt genieten
Door Jan Vink en Lucie Mechelse

15 juni 2017   

foto
Reactie
Langs een rivier fietsen en met een pont over is altijd leuk. Maar bij deze tocht vond ik het gebied door de Biesbosch toch het mooiste. Ik had vandaag het rijk daar bijna alleen!
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"