Bikkelen bij Bikbergen

9 km of 16 km

Startpunt

Restaurant De Eendracht Blaricum
Oude Naarderweg 2
1261 DS Blaricum

coördinaten: N52.27570 E5.22546

Introductie

Deze wandeling is vernoemd naar zowel het villadorp als het bosgebied Bikbergen. De route voert u in een bonte afwisseling over heidevelden, langs akkertjes en door gevarieerde bossen. Onderweg kunt u uw conditie testen door de Trapjesberg, de Sijsjesberg of de Tafelberg te beklimmen. Tip: wandel deze route ook eens in het voorjaar tijdens de bloei van de brem. Op een aantal heidevelden komt namelijk veel brem voor waardoor het landschap tijdens de bloei van deze planten fraai geel kleurt.
Vlak bij het startpunt is een schaapskooi vanwaar uit een kudde de heidevelden begraast.
U wandelt vrijwel uitsluitend over onverharde paden.

Praktische informatie

U kunt de route ook inkorten tot 12km.
Naast het startpunt zijn twee gratis parkeerterreinen. Op een mooie wandeldag zijn deze na 10 uur mogelijk vol. U kunt dan in de berm van de doorgaande weg parkeren.
Horeca: het startpunt is Restaurant De Eendracht Blaricum, alle dagen vanaf 9 uur geopend.
Even over de helft kunt u aanleggen bij Café en Theehuis Bos & Hei, iedere dag open vanaf 10 uur. Loopt u een van de kortere routes dan komt u niet langs deze horeca.
U kunt op deze route loslopende honden tegenkomen.
Na Theehuis Bos en Hei komt u vrijwel geen bankjes meer tegen.
Met dank aan de routemaker(s) René de Jong en aan de controleur(s) Jan-Willem van den Hurk.

10 reacties

5 januari 2024   

Reactie
Leuke 16km wandeling over en rondom de heidevelden nabij Huizen en Blaricum. De paden waren op veel plaatsen door de vele regenval veranderd in enorme plassen of moddersporen. Maakte de wandeling daardoor extra ‘leuk’ en uitdagend.
Door Edward Pison

25 augustus 2021   

Reactie
Een super mooie wandeling. De heide stond weelderig in bloei. Het gezelschap onder leiding van René de Jong was erg gezellig.
Door Annemieke Potters

6 januari 2021   

Reactie
Wat een leuke wandeling! Vandaag de korte (9 km) route gelopen maar wil zeker in de zomer wanneer de heide in bloei staat de 12 of 15 km nog lopen. Routebeschrijving was perfect beschreven. Een aanrader, zeker in de zomer.
Door Franciska

1 september 2020   

foto
Reactie
Bij de Trappenberg mooi bemost gedeelte met veel koraalzwammetjes. Hei en akkerranden stonden nog in bloei! En dan zoveel smalle paden (9km): het beschrijven daarvan is met recht een proeve van bekwaamheid.
Door Hans en Mirjam

28 juli 2020   

foto
Reactie
Vandaag deze erg mooie route gelopen met gebruik van de GPS track. De route is zeker een aanrader, heerlijk onverhard.
Door Ruud

24 mei 2020   

foto
Reactie
Ondanks de regen genoten van deze prachtige wandeling door bos en over de heide. Dank aan de routemaker voor deze perfect beschreven wandeling! Mooie insecten gezien onderweg en door Hans op de foto gezet.
Door Hans en Els Keijzer-Morra

5 mei 2020   

foto
Reactie
Mooie gevarieerde wandeling, heel goed op gps te volgen. En inderdaad erg mooi als de brem bloeit. We komen terug als de hei in bloei staat.
Door Gert-Jan en Karin

19 februari 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling door bosgebieden en over heideveldjes omzoomd met leuke 'optrekjes'. Af en toe verrassende klimmetjes en afdalingen. Zelfs een zandvlakte, kudde schapen, en hier en daar akkertjes. Zeker nog mooier wanneer de brem of de heide bloeit.
Door Wiebe de Bruin

5 februari 2020   

Reactie
Prachtige afwisselende route met met grote en kleine heide veldjes, verborgen akkers, groepen bomen in een heuvelachtige setting.
Op deze heldere winterdag erg genoten. Bijna geen overlap met "Gooise Bergen". Een absolute aanrader.
Door Bert van de Knaap

2 december 2019   

foto
Reactie
Een fijne, bosrijke wandeling waar je regelmatig over leuke paadjes wandelt. Ook de heidevelden in dit gebied zijn talrijk en op een zonnige winterdag mooi. Prima start bij De Tafelberg, een gezellige horecagelegenheid.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"