Franse Putten

12 km

Startpunt

Café-Restaurant De Pyramide
Zeisterweg 98
3931 MG Woudenberg

coördinaten: N52.08730 E5.33906

Introductie

Franse Putten is een afwisselende rondwandeling over het westelijke deel van Landgoed Den Treek-Henschoten. Dit landgoed is ruim 2000 hectare groot en bestaat uit bossen, heidevelden en landerijen. U wandelt over mooie, brede lanen en smalle bos- en heidepaadjes. Midden in het gebied, dat ook bekend staat als De Franse Put, ligt de Pyramide van Austerlitz, een bijzonder monument dat stamt uit de tijd van Napoleon. Over putten en pyramide ontdekt u al wandelend meer.

Praktische informatie

Het startpunt is van juli t/m half augustus per bus bereikbaar vanaf station Driebergen-Zeist. Stap uit bij halte Pyramide Austerlitz.

Horeca: Café-Restaurant De Pyramide.
Het Bezoekerscentrum De Pyramide van Austerlitz is bij het startpunt gevestigd in het voormalige koetshuis. Er zijn exposities over Nederland in de periode 1795-1813 en u kunt een film zien over de Pyramide (duur 8 minuten). In het bezoekerscentrum gaat de Franse Tijd voor u leven. Entree is gratis. Openingstijden bezoekerscentrum: zondag van 12 - 16 uur.
Er is ook een lunapark annex speeltuin.

Onderweg kunt u lekker uitrusten in Pannenkoekenhuis Bergzicht. Op het parkeerterrein bij dit pannenkoekenhuis vindt u in de schaapskooi het Treeker Info Punt (TIP) waar u informatie kunt krijgen over het landgoed. Het TIP is geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 20.30 uur en in het weekend van 11.30 tot 20.30 uur.
Met dank aan de routemaker(s) Fred den Hertog en Marion den Hertog en aan de controleur(s) Gebca Velema.

12 reacties

20 juli 2023   

foto
Reactie
Door tijdgebrek moesten we inkorten (van 2 naar 4) maar het was net als in 2018 genieten van héél smalle paadjes, reusachtige bomen en nu ook 's zomers groen. Vorige keer niet gemeld, toen wel gezien: mandarijneendjes in een Franse put, dus bij deze!
Door Harm en Tiny

12 februari 2022   

Reactie
Op een zonnige zaterdag deze route gelopen. I.t.t. eerdere reacties geen enkele hinder van mountainbike-route ervaren. Wel in begin vrij veel verkeersgeluiden. Én zeer veel loslopende honden. Dus als je daar niet van houdt, is deze route geen aanrader.
Door Ellen

16 oktober 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling met brede lanen en leuke, smalle paadjes. Heerlijk rustig als je weg bent bij de Pyramide. Indrukwekkende plek bij de gedenkplaat, wij wandelden op de dag waarop precies 79 jaar geleden het drama van de executie had plaatsgevonden.
Door Ria en Yvonne

20 maart 2021   

Reactie
Sommige smalle en slecht zichtbare paadjes zijn door boswerkzaamheden breder en goed zichtbaar geworden (zie je wel aan de bandensporen). De route is dus prima zonder GPS te lopen. Goede afwisseling van brede lanen, eenmanspaadjes, bos, heide etc.
Door Fotofreaky

20 januari 2021   

foto
Reactie
Fijne wandelroute langs de pyramide. Lekkere koffie to go of pannenkoeken bij Kees. Mooie en rustige paden.
Door Irene

27 september 2020   

foto
Reactie
Formidable...
Door Hans en Els

7 maart 2020   

foto
Reactie
Een mooie zaterdag tussen regendagen door bracht veel mensen (met hond) naar dit hondenlosloopgebied. Gelukkig mochten wij er ook loslopen en lieten ons verrassen door heide, Franse putten, nijvere mieren, fotogenieke larixknoppen en eindeloze lanen!
Door Tiny en Harm

15 september 2018   

foto
Reactie
Een mooie wandeling. Grotendeels weldadig stil en rustig, zelfs op een zaterdag met het lunapark vol in bedrijf. De pyramide is het hoog(s)tepunt. Het beklimmen van de steile trap loont de moeite: een prachtig uitzicht over de Heuvelrug.
Door Esther en Jos

27 mei 2018   

Reactie
Leuke afwisselende wandeling bij De Pyramide. Op brede lanen, bospaden en soms smalle bos- en heidepaadjes gelopen. Wel erg veel ruiterpaden met mul zand. Veel eenmanspaadjes gezien, maar die moesten we helaas vaak niet bewandelen.
Door Peter

15 april 2018   

foto
Reactie
Een mooie wandeling vanwege de afwisseling van brede lanen, smalle bos- en heidepaadjes. Pyramide van Austerlitz is een bezienswaardigheid op zich. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen gaan lopen.
Door Saskia en Jan

14 april 2018   

foto
Reactie
Halverwege waren we het er al over eens... dit wordt er eentje voor vijf sterren! Zelfs zonder zon en dat scheelt nogal wat in de beleving. Hij staat genoteerd voor: 'op een zonnige augustusdag zeker nog eens lopen!' Mooi uitzicht vanaf de pyramide!
Door Harm en Tiny

22 maart 2018   

foto
Reactie
Zoals beloofd een afwisselende tocht over mooie lanen, heideveldjes en kleine paadjes. Interessante wetenswaardigheden onderweg. En bankjes op fraaie plekken. De moeite waard, voor nu en nog eens!
Door Foeke Jan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"