Bergen & Bergen

41 km

Startpunt

Stayokay Egmond
Herenweg 118
1935 AJ Egmond-Binnen

coördinaten: N52.61070 E4.65196

Introductie

Deze tweedaagse route is in ieder jaargetijde een aanrader. Vanuit Egmond-Binnen wandelt u al snel het Noordhollands Duinreservaat in. Twee dagen kunt u hier u volop genieten van het afwisselende duinlandschap. Vanaf het eerste uitkijkduin daalt u af naar Egmond aan Zee. Vandaar loopt u via de Wimmenummer duinen naar Bergen aan Zee. Aan het eind van dag 1 komt u na een pittige wandeldag van 20km in het pittoreske centrum van Bergen.

Op dag 2 wandelt u 21km door een paradijs voor de natuurliefhebber. Het is klimmen en dalen over de paden door de duinen van Bergen en Schoorl. Nergens zijn de duinen breder en hoger. Via heidevelden en bossen gaat u naar de Kerf. Door dit gat in de buitenste duinenrij loopt u naar het strand. Ongeveer 2km wandelt u langs de vloedlijn naar Bergen aan Zee. Dan keert u terug naar de Wimmenummer duinen. U banjert 1,5km over een eenmanszandpaadje dwars door de duinen. Daarna wordt de tocht wat minder vermoeiend en gaat u via Egmond aan Zee terug naar het beginpunt.

Praktische informatie

Naast het terrein van de Stayokay hostel zijn parkeerplaatsen op de Rinnegommerlaan.

Voor het gebied is een toegangskaart nodig. Deze kunt u op dag één bij de ingang van het Noordhollands Duinreservaat kopen bij de kaartautomaat (pinnen). Op dag twee komt u langs restaurant Duinvermaak (dagelijks geopend vanaf 9 uur). Daar worden kaarten verkocht. Bent u al eerder op pad, dan kunt u bij de kaartautomaat 600m verderop terecht.
Op de site van PWN kunt u ook vooraf online een duinkaart kopen. Wel zo handig!

U overnacht in het gezellige dorpje Bergen. Deze overnachting moet u zelf regelen, er is voldoende B&B- en hotelaanbod.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

4 reacties

16 juli 2021   

foto
Reactie
Wat een mooi stukje Nederland! Het weer hielp ook mee om er twee prachtige dagen van te maken. Mooie afwisselende route met veel onverharde paden.
Door Jaco en Petra

26 maart 2021   

foto
Reactie
Heel imponerend en verrijkend deze tweedaagse door het afwisselende duinlandschap van Bergen en Egmond. Echt een toppertje met een doorlopende pracht aan uitzonderlijk en fraai natuurschoon. Warm aanbevolen!
Door Tiny en Piet Laan

19 april 2019   

foto
Reactie
Wij liepen in stralend weer de zuidelijke helft van deze 2-daagse route van Bergen aan Zee naar het startpunt in Egmond en weer terug naar Bergen aan Zee. Ruim 20 km genieten van de schitterende duinen en de zee. Een mooie dagtocht!
Door Angelique en Annette

5 februari 2018   

foto
Reactie
Wat een fijne en aansprekende wandeling. Met puur natuur in bos en hei en langs fraaie zandverstuivingen in het overweldigende duingebied. En ter afwisseling: levendige winkelstraatjes in het cultuurrijke Bergen en Egmond. Van harte aanbevolen!
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"