Mariaveen

wandelroute - 4 km

De gps-wandelroute Mariaveen bevindt zich in het Peelgebied tussen Helenaveen en Griendtsveen. Het gebied bestaat uit bos, heide en water. De talloze vennen zijn ontstaan na afgraving van het veen die plaatsvond tot in het midden van de vorige eeuw.

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

Deze niet te lange wandeling is eenvoudig uit te breiden, het informatiebord bij het parkeerterrein geeft daarvoor voldoende informatie. De verschillende wandelroutes zijn met paaltjes gemarkeerd.
De route Mariaveen is bovendien goed te combineren met de (pittige) wandeling van De Mooiste Routes Rondje Willem III die vertrekt vanuit de nabij gelegen Hoeve Willem III. Deze hoeve biedt bovendien de mogelijkheid een kop koffie te drinken of een ambachtelijk gemaakt ijsje te eten.

Startpunt Mariaveen

Parkeerplaats Mariapeel
Koolweg 36A
5759 PX Helenaveen

coördinaten: N51.40330 E5.91431
Met dank aan de routemaker(s) René van den Elsen en aan de controleur(s) Patrick van Kempen.

1 reactie

12 mei 2018   

foto
Reactie
Rondje Mariaveen is een fraaie route door het waterrijke veengebied, op het einde van de wandeling werden we verrast door een fraai groot ven. Ondanks het droge weer van de laatste tijd was het hier en daar erg drassig. Onze gps leidde ons van het ene uiterste naar het andere …
Door Mario en Hans

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"