Rond de Donkse Laagten

20 km

Startpunt

Café Restaurant De Krom
Oosteinde 6
2969 AS Oud-Alblas

coördinaten: N51.86157 E4.73265

Introductie

Deze wandeling in de omgeving van Oud-Alblas voert u door een oer-Hollands landschap. Al gauw komt u op een smalle oude kade die dwars door de polder gaat. U wandelt over een grasdijkje langs een brede Boezem en langs het vogelreservaat de Donkse Laagten. Vanaf Bleskensgraaf loopt u langs het riviertje de Graafstroom terug naar Oud-Alblas.
Stevige schoenen zijn aan te raden.

Praktische informatie

Het startpunt is per bus bereikbaar, stap uit bij halte Brug.
De horeca bij het startpunt is alle dagen geopend vanaf 9 uur.
In Bleskensgraaf is cafetaria 't Vogelhuisje, volg de link voor de openingstijden.

De route gaat zo'n 70% over asfalt.

Op het oude kade na nummer 2 broeden soms zwanen. Als u er niet langs kunt, loop dan via een dam even een stukje door het weiland. Of bepaal met behulp van de kaart hoe u het beste kunt omlopen.
Met dank aan de routemaker(s) Theo van den Dool en Loes van den Dool en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

5 reacties

12 november 2022   

foto
Reactie
Gelopen op de warmste 12 november ooit. Genoten van de lange graskade en de Donkse laagten maar ook veel asfalt onder de voeten gehad. Gelukkig meest rustige wegen met fraaie boerderijen op hoogtes. En iedereen groet je enorm vriendelijk!
Door Carolien

10 mei 2021   

foto
Reactie
Wij hebben slechts een deel van de route gelopen, maar dat was wel genieten! Bloeiende slootkanten, broedende vogels, mooie luchten. In de Donkse laagten werden we begeleid door het gesjirp van rietgorzen. Bijna niet op een foto te vangen.
Door JvG

5 augustus 2018   

Reactie
Wat een prachtige afwisselende wandeling! Veel over onverhard pad kunnen lopen. Een eerste kennismaking met de mooie Alblasserwaard. Een aanrader.
Door Carla en Mieke

9 april 2018   

foto
Reactie
Lopend over Boezemdijk en Tiendpad en langs de verspreid liggende Donken maak je zélf deel uit van het landschap dat hier door mens en natuur door de eeuwen heen is ontstaan. April bleek niet de ideale maand vanwege broedende zwanen op het Tiendpad.
Door Ton van Leest

25 september 2015   

Reactie
Mooie wandeling door oud-Hollands landschap met vandaag mooie wolkenluchten. Goed beschreven, makkelijk te volgen. Alleen de Kooiwijksekade is niet aan te bevelen voor de minder soepele wandelaar doordat de kade hier en daar wat verzakt is.
Door Anne de Wit

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"