Ruim rond Nijkerk

fietsroute - 54 km

Tijdens deze fietstocht kunt u op fietspaden en rustige landweggetjes genieten van de landelijke omgeving van Nijkerk. Het is een mooi gebied met akkers, weilanden, oude houtwallen en boerderijen. Na landgoed Appel, het pittoreske buurtschap Appel en Landgoed Hoevelaken gaat de route meer naar het westen en komt u in een heel ander landschap terecht. Op het fietspad langs het riviertje De Laak heeft u zicht op Vathorst, een nieuwbouwwijk van Amersfoort met een grote variëteit aan huizen. Door open landschap leidt de tocht u naar de botterhaven van Spakenburg. Het is of de tijd hier stil heeft gestaan! Over de dijk langs het Nijkerkernauw en polder Arkemheen is het heerlijk toeren met aan beide kanten weidse uitzichten. Op de terugweg naar Nijkerk ligt er een industrieterrein in de weg, maar daarna rijdt u over de voormalige havenspoorlijn terug naar het station.

Praktische informatie

Bij station Nijkerk is voldoende gratis parkeerruimte.
In Spakenburg zijn verschillende horecagelegenheden. Ook vindt u horeca bij Landwinkel De Maaneschijn in Appel en bij het bezoekerscentrum bij Stoomgemaal Arkhemheen. Klik op de links voor de openingstijden.
U passeert een aantal leuke picknickplaatsen.

Het Klederdracht- en visserijmuseum staat in Spakenburg bij de haven.
Elk jaar vindt in Spakenburg op de eerste zaterdag van september de Visserijdag plaats. U kunt de sfeer van vroeger proeven. Het is dan wel druk rond de oude haven.

Startpunt Ruim rond Nijkerk

NS station Nijkerk
Willem Alexanderplein 16
3862 CE Nijkerk

coördinaten: N52.22180 E5.49319
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Jaap Noordzij.

1 reactie

1 januari 2021   

foto
Reactie
Leuke, afwisselende route rond Nijkerk. We zagen verschillende bossen (bosjes), beekjes, maar ook afwisselend landbouwgebied. De oude haven van Bunschoten Spakenburg is prachtig. Ook genoten we van de vele vogels in het buitengebied.
Door Joke en Jaap

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"