Dommel meets Essche Stroom

wandelroute - 9 km

Water overheerst bij deze wandeling: u volgt de Dommel en de Essche Stroom en loopt om een vennetje. Daarnaast wandelt u ook door bos.
Het eerste deel van de wandeling gaat langs de Dommel. Via de Essche Stroom, die weer zwierig door het landschap slingert, keert u terug naar Sint-Michielsgestel.

Praktische informatie

Er is voldoende parkeerruimte rond de toren. Kijk wel op de borden omdat er ook op sommige dagen markten gehouden worden.
Het startpunt is bereikbaar met het openbaar vervoer, stap uit bij halte Petrus Dondersplein.
In het centrum zijn diverse horecagelegenheden.
Vooral tijdens de nattere perioden, zijn hoge waterdichte schoenen een must. Bij extreme regenval is deze route geen goed idee, daar het mooiste stukje met de twee hangbruggetjes over de Essche Stroom dan onbegaanbaar is.

Startpunt Dommel meets Essche Stroom

Lunchcafé Toren4 (Torenplein)
Torenstraat 4
5271 GA Sint-Michielsgestel

coördinaten: N51.63820 E5.35000
Met dank aan de routemaker(s) Christien van den Besselaar en aan de controleur(s) Frans van Riel.

6 reacties

7 september 2023   

foto
Reactie
Vandaag deze route gelopen onder een stralend zonnetje. Een erg mooie en vooral afwisselende wandelroute. Ga ik zeker nog een keertje herhalen, een echte aanrader.
Door Suske

13 juli 2023   

foto
Reactie
Mooie wandeling langs de Essche Stroom en door het Dommeldal.
Door Niek Sanders

11 augustus 2020   

Reactie
Vandaag deze route gelopen. Erg mooi ook afwisselend. Ondanks de hitte voor ons goed te doen omdat je ook door de bossen loopt.
Door Hetty van Nistelrooij

31 mei 2020   

foto
Reactie
Zeldzaam mooie route.
Door Jose Smits en Wim Groot Kormelink

7 april 2019   

Reactie
Vanmiddag de 8 km route gelopen met prachtig zonnig weer. Een heerlijke gevarieerde wandeling. Vooraf heerlijk gelunch bij Toren4. Helaas vergeten een foto te maken.
Door Marlies

11 januari 2019   

foto
Reactie
Sint-Michielsgestel is een aantrekkelijk horeca-startpunt. De dijken zijn in de winter tamelijk glad en modderig. Dommel en Esschestroom zijn mooi en vol watervogels. Landgoed Zegenwerp is een historisch bomenparadijsje.
Door Liesbeth en Freek

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"