Het Stroot, de stort en de essen

11 km

Startpunt

P Christinalust
Windmolenweg 401
7547 RR Enschede

coördinaten: N52.21840 E6.80832

Introductie

Rond enige verspreid liggende huizen, een schoolgebouwtje en een kerkje, Ingesnoerd tussen de bebouwing van Hengelo en Enschede, de snelweg A35 en het Twentekanaal - daar ligt Twekkelo. Het is een cultuurlandschap met kleine kavels voor landbouw en veeteelt, beekjes, houtwallen, een bos en een landgoed. Ondanks of misschien juist dankzij de zoutwinning is het gebied redelijk ongerept gebleven. Ja, er zijn verzakkingen, maar ook drie hogere essen en zelfs een berg.
De wandeling gaat rond buurtschap Twekkelo, over rustige wegen en wandelpaden en langs boerenerven met een lange geschiedenis. U loopt langs drie beekjes. Daarbij doorkruist u het Strootsbos wandelt u over Natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust en Landgoed Het Stroot. U beklimt een kunstmatige berg met uitzicht op Stortplaats Boeldershoek en op door riet omzoomde drassige graslanden.

Praktische informatie

Parkeren kunt u bij het startpunt op de bezoekersparkeerplaats van Natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust; dat is de eerste parkeerplaats (links) die u op de gravelweg tegenkomt.
Met het OV neemt u op Centraal Station Enschede de bus naar Marssteden en stapt uit bij halte Kopersteden.
Na 6km komt u langs Rustpunt Plukreef met enigszins beperkte openingstijden. Zie Landgoedwinkel Reef.
Onderweg kunt u in regenachtige tijden natte en modderige stukken tegenkomen. Goede waterdichte schoenen zijn daar een aanrader.
Met dank aan de routemaker(s) Hans Gouman en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

1 reactie

26 januari 2023   

foto
Reactie
Het is aangenaam wandelen over onverwachte smalle paadjes tussen weilanden en langs beekjes in buurtschap Twekkelo. Dat je vlakbij stedelijk gebied bent, hoor je even bij de A35 maar snel daarna ben je terug in de rust van het cultuurlandschap.
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"