Hoeve Beekhuizen

wandelroute - 14 km

Hoeve Beekhuizen is een prachtige, afwisselende wandeling ten zuidoosten van Harderwijk. U wandelt voornamelijk over onverharde zandpaden en slingerende bospaadjes achtereenvolgens door het Strokelbos, het Leuvenumse Bos en het Harderwijkerbos. U komt langs Pleisterplaats Het Vrijbuiten en de fundamenten van Hoeve Beekhuizen. Ook wandelt u langs het Beekhuizerzand, een prachtig stuifzandgebied.

Praktische informatie

Tijdens het broedseizoen - van 15 maart tot 15 juli - is bij het Beekhuizerzand een pad afgesloten. Voor deze periode is er een alternatieve route.

Het startpunt is Plaggenweg 2. Langs de hele Plaggenweg kunt u parkeren. Als het daar druk is, kunt u ook tegenover de Plaggenweg langs de Watertorenweg parkeren. De wandeling begint aan het eind van de Plaggenweg, bij het startpunt van een aantal wandelingen.
Komende vanaf de A28 krijgt u van GoogleMaps en misschien ook van andere navigatiesystemen de aanwijzing om bij Van der Valk rechtsaf de Strokelweg in te gaan. Deze aanwijzing moet u niet volgen. Neem ongeveer 500m verder de volgende afslag naar rechts. Dit is een smal weggetje, de Plaggenweg.

Houd er rekening mee dat u onderweg geen horeca tegenkomt.

De route is in juni 2024 vernieuwd.

Startpunt Hoeve Beekhuizen

Parkeerplaats Plaggenweg
Plaggenweg 2
3847 LV Harderwijk

coördinaten: N52.32490 E5.64337
Met dank aan de routemaker(s) Agnes en Jan Disco en aan de controleur(s) Lenny Beumer en Hans Beumer.

13 reacties

6 maart 2024   

foto
Reactie
Mooie wandeling. Toch wel een lang stuk over brede zandpaden die omgewoeld zijn door vrachtwagens/trackers - niet mijn favoriet. Maar verder was het heerlijk. Mooie plekken gezien. Ontmoeting met militairen op oefening en een Jehova getuige :-)
Door Ina van der Goot

12 november 2023   

foto
Reactie
Normaal 4 sterren, maar in deze tijd van het jaar 5. Een feest al die prachtige kleuren en dan ook nog een zonnetje erbij. En heel veel paddenstoelen.
Door Lenny en Hans Beumer

9 april 2022   

foto
Reactie
Mooie route. Prachtige voorjaarsluchten. Voor herhaling vatbaar.
Door Ben en Marcel van Lochem

28 oktober 2021   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route. Wij hebben de 17 km gelopen. Daarna even naar Harderwijk voor een bezoek aan het erg leuke Marius van Dokkum museum. En natuurlijk een terrasje in het gezellige Harderwijk.
Door Herman en Els

9 oktober 2021   

Reactie
Een prachtige gevarieerde wandeling. Het grootste deel gaat beschut door de bossen en dan ineens het imposante Beekhuizerzand. Een aanrader, zeker omdat de route inmiddels de mountainbikepaadjes grotendeels omzeilt.
Door Anne-Marie en Jos

18 april 2021   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route! Jammer dat een gedeelte van de route op of nabij een mountainbike-route loopt. Weinig wandelaars tegen gekomen, maar daarentegen veel hard pratende fietsers. Desondanks 2 x 2 reeën gezien.
Door Edward Pison

27 maart 2020   

Reactie
Google Maps bracht ons vlekkeloos naar het startpunt. Mooie route, maar vooral voor mensen die veel van bossen houden. Opvallend: vrij veel weggegooide papieren zakdoekjes langs de route. Kan toch niet de bedoeling zijn van het corona-advies.
Door Wolter Strijker

21 maart 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling op deze zonovergoten dag. Het begin van de lente maar toch vreemd nu veel mensen binnen blijven vanwege het Coronavirus. Op de foto tussen de bomen nog herten gespot. Prachtig. Een aanrader deze wandeling.
Door Lenny en Hans Beumer

1 maart 2020   

foto
Reactie
Ondanks dat we de inkorting hebben gelopen, is het een mooie afwisselende wandeling. Beekhuizerzand is een mooi stuifzandgebied. Onderweg bewandel je leuke slingerpaadjes, waar je af en toe een ATB-gebruiker ziet.
Door Saskia en Jan

5 september 2018   

foto
Reactie
Een mooie bos- en heidewandeling vlakbij Harderwijk. Door ATB-medegebruik van de mooi(st)e paadjes wel steeds uitkijken en uitwijken. Mooi pad over het Beekhuizerzand met daarna een zwaar pad door medegebruik militaire voertuigen. Desondanks genoten.
Door Marion en Fred

7 april 2018   

foto
Reactie
Heerlijke lange slingerpaadjes door het ruige Leuvenumse bos. Soms zoeken naar omweggetjes door veel omgevallen bomen door januaristorm (?) We liepen de inkorting dus voor ons geen Cyriasische Veld, maar wel het mooie uitgestrekte Beekhuizerzand.
Door Harm en Tiny

15 juli 2017   

Reactie
Fantastische, rustige route met geweldige slingerende eenmanspaadjes. We hebben de 17 km gelopen en het was opvallend dat we op deze route geen wandelaar zijn tegen gekomen en dat in het hoofdseizoen. Voor ons zeker een aanrader.
Door Gerard en Carla

19 maart 2017   

foto
Reactie
Prachtige route door een bosrijk gebied. Eigenlijk moet je de wandeling niet inkorten, want dan mis je het fraaie Cyriasische veld en een fantastisch slingerpaadje. Klauter de bulten van het Beekhuizerzand even op om van het uitzicht te genieten.
Door Marcel en Janneke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"