Bergh Topper

fietsroute - 38 km of 48 km

Deze grensoverschrijdende fietstocht vol variatie start in Nederland en gaat ongeveer 20km door Duitsland. U fietst in Montferland, een heuvelachtig bosgebied. Hoch-Elten en de Eltenberg zijn landschappelijk gezien een onderdeel hiervan. Dus het is af en toe wel klimmen en dalen. Bovenop de Eltenberg heeft u een mooi overzicht over het Rijndal.
Na de tocht naar de Rijnkade in Emmerich gaat u naar ‘s-Heerenberg met zijn historisch centrum en (museum)kasteel. Over rustige landweggetjes fietst u naar het recreatiegebied Stroombroek en maakt een rondje om de plas. Daarna keert u terug naar Zeddam.
Het is genieten van uitzichtpunten, panorama’s, bossen, glooiende velden en water.
De naam van deze route, Bergh Topper verwijst naar Huis Bergh en de Eltenberg in Duitsland.

Praktische informatie

Bij het Toeristisch Overstappunt (TOP) kunt u gratis parkeren.
Horeca: zowel bij de start als op de route is volop horeca.

Neem uw museumkaart mee, Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg is een bezoek waard.

Startpunt Bergh Topper

TOP Het Tolhuis
Beekseweg 1
7038 EA Zeddam

coördinaten: N51.89780 E6.25697
Met dank aan de routemaker(s) Marianne Persoon en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

3 reacties

21 april 2024   

foto
Reactie
De fietstocht, met het indertijd vernieuwde stuk, wilde ik nog een keer rijden. In Elten heb ik weer gelopen, wat is het daar stijl! Dit keer viel het me ook op hoeveel verschillende types molens er in deze omgeving staan. Erg leuk!
Door Mieke

16 april 2022   

foto
Reactie
In het begin mooie natuur. Dan klimmen naar Elten, afdalen naar de Rijnkade. Het gezellige 's Heerenberg. In overleg met de routemaker is het lastig te befietsen stuk eruit gehaald. Daardoor is het een fijne tocht geworden.
Door Mieke

20 augustus 2021   

foto
Reactie
Een prachtige tocht over de grens. Hoogtepunten in Duitsland zijn de Eltenberg met schitterend uitzicht en de mooie Rijnpromenade in Emmerich. In Nederland is het sprookjesachtige kasteel Bergh een topper. Veel bloeiende akkerranden gezien. Genoten.
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"