Kalmthoutse Heide

18 km

Startpunt

Parkeerplaats Noord
Verbindingsstraat
2910 Hoek (Kalmthout)

coördinaten: N51.41811 E4.41901

Introductie

Deze wandeling is een echte bos, heide en vennen wandeling, dus reken op natte gedeelten en ook stuifzand, wat de tocht zwaarder maakt dan het aantal kilometers doet vermoeden. Ondanks dat het met mooie dagen wat druk kan zijn op de verbindingsweg komt u juist op andere stukken haast niemand tegen. De route is uiteraard mooi in augustus als de heide in bloei staat, maar ook in de winter of het vroege voorjaar. U heeft dan uitstekend zicht op het Stappersven.

Praktische informatie

Op de Verbindingsstraat van noord naar zuid rijdend, vindt u net in het bos aan de rechterkant de parkeerplaats bij het informatiebord. Iets over de helft kunt u pauzeren in restaurant De Heihoeve.
Met dank aan de routemaker(s) Angela Roovers en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

3 reacties

28 maart 2024   

foto
Reactie
Prachtige route, die wij helaas met een hond maar gedeeltelijk konden lopen (dat wisten we van te voren). Door de vele regenval stond er bijzonder veel water in de vennen en hier en daar ook op de paden, maar dat mocht onze pret niet drukken.
Door Marien

17 januari 2017   

Reactie
Prachtige afwisselende wandeling. Het was prachtig weer. Af en toe nog wat sneeuw op de paden. Het losse zand was nu hard door de vorst. Zoals in andere reactie genoemd ben je de hele dag in de vrije natuur. Pluim voor de routemaakster.
Door M.F. Sinke

16 januari 2016   

foto
Reactie
Afwisselende wandeling door gevarieerd bos, over zandverstuivingen, stuifduinen en nieuwe (boomkap) en oude heide met overal water. Je voelt je vrij in dit uitgestrekte gebied met soms trekjes van een berglandschap. Zelfs een hagelbui stoort niet.
Door Ton van Leest

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"