Hof van Hackfort

10 km of 16 km

Startpunt

Parkeerplaats Hackfort
Baakseweg 2
7251 RH Vorden

coördinaten: N52.10180 E6.27904

Introductie

In de Achterhoek in de buurt van Vorden ligt het van oorsprong middeleeuwse kasteel Hackfort met watermolen, koetshuis en kasteeltuin. Vanuit deze sfeervolle omgeving wandelt u door een kleinschalig landschap. De wandeling heeft daardoor een aangename afwisseling en gaat langs (bolle) akkers en authentieke boerderijen, door bos en over veld. U steekt een aantal malen de Baakse Beek en de Veengoot over. Aan het einde loopt u langs en door Hof van Hackfort, de kasteeltuin met boomgaard en het parkbos met zicht op het kasteel.
In tegenstelling tot de route Land van Hackfort verkent u ook het gebied ten westen en noorden van het landgoed en is deze route grotendeels onverhard. De route is in alle jaargetijden prachtig, maar is met de vele bloeiende voorjaarsbollen in de lente op zijn mooist.
Op populaire wandeldagen kan het in de directe omgeving van het kasteel druk zijn.

Praktische informatie

Het startpunt is de parkeerplaats rechts van het kasteel. Voor leden van Natuurmonumenten is op vertoon van de ledenkaart parkeren gratis. Aan niet-leden wordt een bijdrage gevraagd.
De route is per bus bereikbaar, stap uit bij halte Kasteel Hackfort. Vanaf NS-station Vorden is de reistijd circa 10 minuten.

In het koetshuis is horeca gevestigd, zie voor nadere informatie: Keuken van Hackfort.
Vrijwel langs de route ligt Grand Café Bij Ludger.
U passeert (op de lange route ongeveer halverwege) het gastvrije en sfeervolle Rustpunt De Rietberg, waar u door middel van zelfbediening wat kunt gebruiken.
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jansen en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

13 reacties

22 oktober 2023   

foto
Reactie
Het leuke van deze wandeling is óók dat het gebied doorkruist wordt door een afwateringskanaal en de Baakse beek. Hierdoor zijn er een robuust aantal bruggetjes.
Door Ad van Heuven

18 maart 2023   

foto
Reactie
En een jaartje later opnieuw genoten van deze prachtige wandeling.
Ik zou zeggen: doen! En zeker nu de natuur weer opbloeit. Zoveel sneeuwklokjes, krokusjes, speenkruid en bosanemoon.
En als verrassing bij de poel heel veel kikkers!
Door Marian en Harry

23 maart 2022   

foto
Reactie
Op deze zonnige dag genoten van deze mooie route. Bekende en onbekende paden. Heerlijk om te zien dat alles weer uitloopt en de vele bosanemonen en speenkruid. We hebben weer genoten!
Door Harry en Marian

19 maart 2022   

foto
Reactie
Schitterende route. Mooie rustige weggetjes. Qua omgeving zou het ook een klompenpad kunnen zijn. Heerlijk gelopen onder een strak blauwe lucht. De knoppen aan de bomen staan op springen. Veel bosanemonen, holwortel, speenkruid etc. Wij hebben genoten.
Door JvG

9 juni 2021   

foto
Reactie
Op een warme lentedag deze route gelopen en er volop van genoten! Een afwisseling van smalle paadjes, bredere bospaden en kleine stukjes verhard. Vrijwel de hele route geen verkeersgeluiden maar aangename rust. Heerlijk!
Door Lidia en Eric Korenblik

20 oktober 2019   

Reactie
Al wandel je de hele dag in de regen, dan is dat jammer, maar je ziet evengoed dat het een mooie route is. Een prachtig gebied zo in de omgeving van Kasteel Hackfort. Rustpunt de Rietberg was een welkome en gezellige pauzeplek.
Door Mieke

10 juni 2019   

foto
Reactie
Of je nu over het Land of door de Hof van Hackfort wandelt: 2x prachtig! We kozen de 10km variant. Die heeft ons veel fraaie natuur laten zien. En het allermooiste was bewaard tot het eind: een kasteel met prachtige tuin. Een pluim voor de routemaker.
Door Jan en Willy ter Haar

7 april 2019   

foto
Reactie
Dankzij deze route begrijpen we nu hoe een coulisselandschap er uit ziet. De explosie van bloesem en voorjaarsbloemen gaf een extra mooi tintje aan het geheel. Veelal mooie onverharde paden. Complimenten routemaker!
Door Ans + Pieter

6 april 2019   

foto
Reactie
Mooie wandeling door monumentaal landschap. Goede paden, overal bloeiende bomen, struiken en planten. Koffiecorner Rietberg en stinsenpark rond het kasteel zijn top. Helaas geen onverwachte fenomenen of spannende problemen.
Door Liesbeth en Freek

3 april 2019   

foto
Reactie
Prachtige route met mooie boerderijen, veel bloeiende bomen, en bij kasteel prachtige stinsenplanten met o.a..primula en kievitsbloem.Onderweg leuk rustpunt de Rietberg. Genoten!!!
Door Peter en Tineke de Graaf

24 maart 2019   

foto
Reactie
Mooie wandeling. Wij hebben de 16 km route gelopen. Boerenlandschap en kasteel Hackfort maakt deze route beslist de moeite waard.
Door Herman en Els

24 maart 2019   

Reactie
Prachtige wandeling door het Achterhoekse landschap. Nu zijn er veel mooie voorjaarsbloemen die bloeien, maar ik denk dat in elk jaargetijde dit een prachtige wandeling is. Wij hebben ervan genoten.
Door Hannie

14 februari 2019   

foto
Reactie
Een verrassende tocht! Het is de routemaker gelukt om de wandelaar onbekende paadjes te laten verkennen en de bekende paden vanuit een nieuw perspectief te laten zien. Deze tocht kan wat mij betreft meedingen naar Mooiste Route van het Jaar.
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"