Door Helle en Haas

wandelroute - 22 km

Door Helle en Haas is een mooie gps-lijnwandeling van Voerendaal naar Meerssen door een minder bekend stukje Limburg. De goede treinverbinding van Meerssen naar Voerendaal maakt deze avontuurlijke wandeling gemakkelijk bereikbaar.
Vanaf Voerendaal wandelt u over voornamelijk gras- en zandpaden verrassend mooi naar Meerssen. U passeert het kasteel van Wijnandsrade, doorkruist het verrassende Helle en maakt een pittige klim in Waterval. De route eindigt in het dorp Meerssen met zijn prachtige en imposante kathedraal.
De wandeling is het hele jaar door de moeite waard, maar vooral in het voor- en najaar is het een feest om hier te lopen!

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

Bij station Voerendaal is een gratis P+R-terrein. U kunt er ook voor kiezen de auto gratis in Meerssen te parkeren en de trein naar Voerendaal nemen. Het adres is: P+R Meerssen, Stationstraat 45, 6231 CK Meerssen.

Tegenover station Voerendaal vindt u Café De Haas; op ma en di gesloten. De andere dagen open vanaf 11 uur.
Onderweg is er horeca in het kasteel van Wijnandsrade en in Aalbeek is een heel leuk wandelcafeetje. Dit laatste is niet altijd open, zeker niet in de winter.
In eindpunt Meerssen is volop horeca.

Startpunt Door Helle en Haas

NS station Voerendaal
Jeustraat 77
6367 EV Voerendaal

coördinaten: N50.88680 E5.92926
Met dank aan de routemaker(s) Chris van der Horst en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"