Van Sauwerd naar Stad

18 km

Startpunt

NS station Sauwerd
Stationsstraat
9771 AD Sauwerd

coördinaten: N53.29176 E6.54039

Introductie

U wandelt door het schitterende Groninger landschap met het Reitdiep en Van Starkenborghkanaal. Opvallend zijn de glooiingen, de oude dijken die in de middeleeuwen door de monniken van Aduard zijn aangelegd. Op een mooie manier komt u de stad Groningen in langs een aantal nieuwe kunstwerken. De wandeling gaat veel door groen en komt uiteindelijk in de Prinsentuin, waar u kunt genieten van de stilte, midden in de stad. Via Martini Kerkhof, Grote Markt en Vismarkt gaat u naar de Folkingestraat, centrum van de oude Jodenbuurt. Tenslotte loopt u langs het Groninger Museum naar het station van Groningen.
U wandelt over rustige binnenwegen, fietspaden en wandelpaden. De route is vrijwel geheel verhard.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Ton Kapinga.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"