Denkend aan Holland...

fietsroute - 63 km of 79 km

De eerste regel van het bekende gedicht van Marsman 'Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan' lijkt als geschreven voor deze fietsroute. Het prachtige, waterrijke landschap in de Krimpenerwaard is het decor. Op het programma staan de brede rivieren als Lek en Hollandse IJssel met de bijbehorende veerponten. Maar u fietst ook langs riviertjes als de Vlist en de Loet en bezoekt een aantal stadjes en dorpen in dit interessante deel van de provincie Zuid-Holland. U komt onder andere door Oudewater met de Heksenwaag, Schoonhoven de zilverstad, Kinderdijk en Moordrecht. Let op in Oudewater als u op een marktdag komt, u riskeert een boete als u met de fiets over de markt loopt of fietst. U fietst even aan de overkant van het water en loopt daarna over de brug naar de Heksenwaag.
Uniek is Kinderdijk dat met z'n 19 molens tot het werelderfgoed behoort. Door het polderland en langs de Hollandse IJssel toert u terug naar Gouda.

Praktische informatie

Bent u met de auto? Bij station Gouda Goverwelle is voldoende parkeerruimte.

Onderweg komt u regelmatig horecagelegenheden tegen. Er staan een paar horeca iconen op de kaart. Maar er zijn meer gelegenheden.

U maakt tijdens de fietstocht drie maal gebruik van een veerpont.
Vaartijden veer Bergstoep bij Bergambacht: ma t/m vrij vanaf 6 uur. In het weekend en op feestdagen vanaf 7 uur.
Het veer bij Kinderdijk heeft dezelfde vaartijden.
Veerdienst Gouderak - Moordrecht: ma t/m vrij dan 6.30 - 19.30 en op za en zo van 9 - 19 uur.

Klik voor informatie over Museum de Heksenwaag op de link.

Startpunt Denkend aan Holland...

NS station Gouda Goverwelle
Willensplein 1
2807 PA Gouda

coördinaten: N52.01490 E4.74195
Met dank aan de routemaker(s) Kees Bakx en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

6 reacties

14 september 2023   

Reactie
Weer zo'n prachtige fietstocht door Zuid-Holland, gekenmerkt door landelijk gebied langs plassen en rivieren en oude stadjes. Met dank aan de routemaker.
Door Anne de Wit

4 oktober 2021   

Reactie
Fantastisch mooie tocht. Ook met windkracht vijf.
Prachtige vergezichten, veel water, mooie stadjes, veel molens. Echt Hollands. Dank aan de routemaker.
Door Willie

30 mei 2021   

foto
Reactie
Na 5 jaar deze tocht weer eens gefietst, nu de lange dagtocht. Het was genieten. Heerlijk toeren langs de riviertjes en de brede Lek. Kinderdijk is toeristisch, maar wel uniek met al die molens. Drie keer met een pont is altijd leuk.
Door Mieke

18 september 2018   

foto
Reactie
De eerste dag door het typische Hollands landschap van polder en weiland met heel veel vergezichten over de omgeving. De straffe wind die er stond was best pittig maar dat vergeet je snel als je om je heen kijkt.
Door Marjan

18 september 2018   

foto
Reactie
Dag 2 brengt je via veel dijken langs de Hollandse rivieren met als hoogtepunt het fietspad langs de molens in Kinderdijk. Ook de Reeuwijkse Plassen werden "doorkruist" via het rustige vrijliggende fietspad.
Door Marjan

18 augustus 2016   

foto
Reactie
Op deze zonnige, vrij windstille dag was het heerlijk fietsen langs al dat water. Leuke slingerende riviertjes en de prachtig Lek. Alleen de molens bij Kinderdijk had ik niet voor mij alleen, maar verder was het genieten tijdens de mooie, rustige route.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"