Bij Maarten van Rossum

11 km of 18 km

Startpunt

Parkeerterrein Cannenburch
Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen

coördinaten: N52.29020 E5.96529

Introductie

Bij Maarten van Rossum kunt u voor of na de wandeling op bezoek, want deze wandeling begint bij kasteel Cannenburch, het trotse familiekasteel van de Van Rossums. Maar u kunt ook volstaan met het passeren van de geharnaste ridder op een bankje (!) en vervolgens de kasteeltuin in wandelen. Daarna loopt u door het Veluwse boerenland en door de bossen en heidevelden van de kroondomeinen naar de oude esdorpjes Gortel en Niersen. Op de terugweg naar Cannenburch komt u langs de prachtige sprengen tussen Niersen en Vaassen.

Praktische informatie

Vlakbij het startpunt is bushalte Centrum Vaassen, de bus rijdt tussen Apeldoorn en Zwolle.

Bij het startpunt, in een van de bijgebouwen van het kasteel, bevindt zich Restaurant 't Koetshuis. Behalve ma en di iedere dag geopend vanaf 10 uur. Onderweg is geen horeca, maar zomers staat er vaak halverwege de route bij Gortel een kiosk met ijs, drank en etenswaar.
In het vlakbij gelegen centrum van Vaassen zijn verschillende horecagelegenheden.

Zie voor de openingstijden van het kasteel de site van Het Geldersch Landschap en Kastelen.
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Marianne Persoon.

21 reacties

21 november 2023   

Reactie
Ondanks het druilerige weer, genoten van deze herfstwandeling. Naast de nog aanwezige herfstkleuren is het sprengengebied prachtig om doorheen te wandelen.
Door Marianne

23 augustus 2022   

Reactie
De 11 km route gelopen onder warme 30gr. omstandigheden.
Ook wij vonden de start en de laatste 2 km. minder. Gelukkig is de rest wel de moeite waard. De hei in bloei en het nodige bos en de sprengen. Volgende keer de 19km maar proberen.
Door Ton en Mieke

27 februari 2022   

Reactie
Mooie route met een afwisseling van een kasteelpark, kleinschalig cultuurlandschap, bossen en sprengen. Naast intieme bospaadjes ook aardig wat lange rechte stukken, maar vrijwel overal over stille of verkeersvrije wegen en paden.
Door Fred Muller

31 oktober 2021   

foto
Reactie
Van begin tot einde een prachtige route,
Door Annie, Karin, Sylvia en Ben van Lochem

8 oktober 2021   

foto
Reactie
Route in 2 delen gelopen (start v.a. de P-plaats bij pnt 3). In de buurt van Niersen wilde zwijnen gehoord, maar helaas niet gezien. Op de heide cirkelden verschillende buizerds in de lucht. Bij restaurant 't Koetshuis is ook een mooie moestuin.
Door JvG

3 april 2021   

Reactie
Hebben de verkorte route gelopen. Vonden het begin wat saai met veel rechte paden maar het 2e deel was heel leuk met mooie watertjes.
Door Lineke en Mirjam

6 maart 2021   

Reactie
Mooie afwisselende wandeling vanaf kasteel ‘De Cannenburch’. De route komt door de zeer fraaie dorpjes Gortel en Niersen. Een aanrader.
Door Hein

18 september 2020   

foto
Reactie
We hebben genoten van deze verrassende en leerzame wandeling door prachtige natuur. Met name de afwisseling in landschap boeide ons erg.
Door Loes en Theo van den Dool

30 juni 2020   

Reactie
Een geweldige mooie goed beschreven route. We hebben genoten, ook van de koffie met appelgebak na afloop. Echt een aanrader.
Door Tjarda

8 juni 2020   

foto
Reactie
Vanuit een midweek bij Via Quidam wandelden wij deze mooie route. Het kasteel en de tuin zijn naast het bos een aanrader. Een fijne wandeling, zeker als het warm is.
Door Ank de Graaf

19 april 2020   

foto
Reactie
Voor de tweede keer deze wandeling gelopen, maar dan de verkorte. Wij vonden het een afwisselende wandeling door de afwisseling in bosgebied en de bezienswaardigheden als het kasteel en de mooie oude boerderijen.
Door Saskia en Jan

11 januari 2020   

Reactie
Ondanks stevige frisse wind heerlijk gelopen, al die beekjes, prachtig! Wij vonden wel het begin en einde (lange rechte stukken) een stuk minder.
Door Piet en Renny

5 december 2018   

foto
Reactie
Zelfs op een sombere dag als vandaag kon ik genieten van deze prachtige wandeling. Al leuk om bij het kasteel te starten. Maar het allermooiste vond ik het gebied met de sprengen.
Door Mieke

19 augustus 2018   

foto
Reactie
Wij hebben de 18 km gelopen. Erg mooie route. Vooral de sprengen vonden we heel mooi. Afwisselende route. De tuin bij de Cannenburgh is ook de moeite waard. Wij gaan deze route beslist nog een keer lopen.
Door Herman

20 juli 2018   

foto
Reactie
Met 30 graden deze route gelopen en geen last gehad van de warmte vanwege de vele schaduw, heerlijk. We hebben de 18 km variant gelopen, deze kenmerkte zich door de enorme rust. Ook 3 reeën en 1 zwijn tegengekomen.
Door Patricia

7 juli 2017   

foto
Reactie
Op pad met een wandelpool en wat hebben we genoten! Veel bos onderweg, dat kwam goed uit want het was drukkend warm. De kiosk was geopend, dus er werden veel ijsjes gescoord. Naast bos ook heide, akkers en prachtige sprengen, dus mooi gevarieerd.
Door Janneke

26 november 2016   

foto
Reactie
Met strakblauwe lucht van huis vertrokken maar Vaassen en omgeving was in nevelen gehuld en dat leverde betoverende plaatjes op. Een mooie gevarieerde wandeling in een verstild gebied. Wat is ons kleine landje toch mooi.
Door Joha van den Honert

29 mei 2016   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling die goed beschreven is. Onderweg hebben we een ree gezien, maar jammer genoeg niet kunnen fotograferen. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen gaan lopen.
Door Saskia en Jan

26 mei 2016   

Reactie
Gekozen voor de 18 km en daar hebben we geen spijt van gekregen. Een prachtige afwisselende route, bos, heide, langs prachtige beekjes en mooie eenmanspaadjes. Vandaag een keer geen wild gezien maar de aanwezigheid van dieren was zichtbaar.
Door Gerard en Carla

25 mei 2016   

foto
Reactie
Prachtige, natuurrijke route. Aangename afwisseling van landschap. Kasteel Cannenburgh is een prettig vertrek-/startpunt. De Veluwse dorpjes Gortel en Niersen, met de sprengen, zijn de moeite meer dan waard. Kies voor de lange route. Een aanrader!
Door Adri Jansen

25 januari 2016   

Reactie
Wat een prachtige route, van kasteel met mooie kasteeltuin met vijvers, tot schattige boerderijtjes, bossen, heide, sprengen en beekjes. Duidelijk beschreven route!! Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg en het is dan volop genieten!!!
Door Peter en Tineke de Graaf

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"