Dwalen rond de Noordwaard

kanoroute - 22 km

De kanotocht Dwalen rond de Noordwaard brengt u door nieuwe natuur, het gebied dat vrijgemaakt is voor 'Ruimte voor de rivieren'. Het is natuur die pas een paar jaar oud is. U maakt daarna een lus door de oude Biesbosch, vaart door kanokreken en via de oude arm van de Merwede, het Steurgat, terug.

Praktische informatie

Let op: u parkeert uw auto op de tweede parkeerplaats. Het water ligt 120 meter verder langs het wandelpad. Laat uw kano links van de brug te water.

Houd er rekening mee dat u niet overal aan land kunt, maar op het brede strand van de Rietplaat kunt u heerlijk pauzeren.
De kanokreken kunnen bij laagwater moeilijk bevaarbaar zijn, maar u kunt dan een andere route kiezen; gps’ers volgen de track Alt Noordw.
Er zijn geen overdragingen. 's Winters, van 1 november tot 1 april moet u overdragen bij de gemetselde brug in nummer 6.

Startpunt Dwalen rond de Noordwaard

Parkeerplaats Steurgat
Steurgat 26
4251 NG Werkendam

coördinaten: N51.79050 E4.87130
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"