Delleboersterheide

wandelroute - 11 km of 15 km

Tussen Oldeberkoop en Makkinga liggen verschillende natuurgebieden met een hoge landschappelijke en natuurlijke waarde. Het beekdallandschap tussen de Tjonger en de Linde is afwisselend: houtwallen, hakbosjes, heidevelden, schraallandjes, vennen, pingoruïnes, rivierduintjes, oude meanders; ze komen er allemaal voor. Het gebied leent zich uitstekend voor mooie wandeltochten.
Deze wandeling, die voor een groot deel onverhard is, gaat over of langs de Delleboersterheide, de Tjonger, de Catspoele en Diakonievene. De Catspoele is een van de soortenrijkste libellenvennen van Nederland. De inkorting van 11km komt niet langs de Tjonger.

Praktische informatie

Het startpunt is met de bus bereikbaar. Bushalte Provincialeweg, Nijeberkoop.
Tijdens het broedseizoen (15 maart - 1 juli) kunt u de alternatieve route gebruiken. De route wordt dan 1km korter.
De openingstijden van Café Restaurant Boszicht vindt u op de website.

Startpunt Delleboersterheide

Café Restaurant Boszicht
Bovenweg 26
8422 HD Nijeberkoop

coördinaten: N52.95834 E6.18610
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs, Egbert Klasens en Aad van Dorp en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

11 reacties

25 november 2022   

Reactie
Afgelopen vrijdag met prachtig weer een deel van deze route gelopen. Alhoewel ik in de buurt woon heb ik opnieuw genoten van de herfsttooi van de bomen, het afwisselende landschap, de vergezichten, de heide, de weilanden. Het is een prachtige route.
Door Geert

25 november 2022   

foto
Reactie
Mooie wandeling door gevarieerd gebied. Hier is het nog echt stil. Leuke en onverwachte paden en ook een stukje modderpad omdat de sloten net geschoond waren. Zeer de moeite waard.
Door Aad van Dorp

25 oktober 2020   

Reactie
Prachtige route vol afwisseling door een heel mooi stukje Friesland. Je wandelt door mooi bos, langs prachtige vennen, over heide en langs de Tjonger. Uiteraard zijn ook Friese weilanden te zien. Een wandeling voor alle jaargetijden!
Door Dick en Monique

19 februari 2020   

foto
Reactie
De wandeling was erg gevarieerd en op een paar regendruppels na is het droog gebleven, maar zorgde de wind voor een wat gure dag, daar waar we in het open veld liepen. Alle compliment voor Luuk Jacobs die de wandeling perfect had voorbereid!
Door Nico

25 mei 2017   

foto
Reactie
Wat een genietroute! Weilanden kleurden (zuring)rood en (boterbloem)geel. We bezochten de plaggenhut, zagen schitterende vennen, pootjebadende Schotse Hooglanders en fouragerende ooievaars... Kortom: een aaneenschakeling van heel veel MOOI !
Door Tiny en Harm

6 juli 2016   

foto
Reactie
Vandaag met een wandelpool de route gelopen. De deelnemers vonden het een prachtige wandeling.
Door Luuk Jacobs

6 juli 2016   

Reactie
Een zeer leuke wandeling in een gebied dat in ieder jaargetijde mooi is!
Door Heleen

6 juli 2016   

Reactie
Mooie route door 2 onbekende heide/veen gebieden.
Door Rennie

6 juli 2016   

Reactie
Deze route behoort voor mij tot een van de allermooiste. Heel veel afwisseling: vennetjes, heidevelden, bos, veel vlinders en uitermate stil.
Door Rina

6 juli 2016   

Reactie
Was een zeer afwisselende wandeling en Luuk heeft ons weer mooie plekken in Nederland laten zien... dank. En daarna nog de prachtige foto's van Helen...ja wie kan daar tegenop... Was leuk nagenieten.
Door Ger van 't Hoog

22 juni 2016   

foto
Reactie
Voor de zoveelste keer gelopen, en hij wordt hoe langer hoe mooier! Wat een prachtgebied, erg afwisselend en stil. De introductie en de beschrijving van de wandeling kloppen helemaal. Dus doen!!!
Door Jan en Henny Gorter

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"