Hezingen en Hesingen

16 km

Startpunt

Parkeerplaats Brandtoren
Brandtorenweg 4
7662 PG Hezingen

coördinaten: N52.43890 E6.87264

Introductie

Deze wandeling aan de rand van Twente gaat voornamelijk door twee buurtschappen: het Nederlandse Hezingen en het Duitse Hesingen.
In Duitsland wandelt u langs akkers en bosranden, met weidse vergezichten. Bij Gasthof-Restaurant Zum Lönsberg staat een uitkijktoren met prachtig uitzicht.
Terug in Nederland komt u bij Hoeve Springendal, fraai gelegen in het eeuwenoude beekdal. U wandelt door het Springendal met z'n prachtige bronvijvers en heldere beekjes. Via glooiende akkers komt in het natuurgebiedje van de Hazelbeek.
Wat is het genieten van de rust en de ruimte in deze streek!

Praktische informatie

Bij het startpunt is geen horeca. Wel langs de route:
Gaststätte Zum Lönsberg (gesloten op dinsdag), Gasthof Beim Schweinswirt im Koninghoek, Hoeve Springendal, Rustpunt bij camping De Rêke. Raadpleeg de websites voor de openingstijden.
Met dank aan de routemaker(s) Frans Weersink en aan de controleur(s) Wendy Katier en Saskia Baas.

3 reacties

2 mei 2021   

foto
Reactie
Mooie route door stil Duits gebied en in Nederland het groen wordende Springendal.
Door Aad van Dorp

6 maart 2020   

foto
Reactie
Wat een heerlijke wandeling! Lekker gevarieerd ook. Het deel door Duitsland heeft weidse vergezichten, het Twentse deel is wat meer besloten. Het Springendal is prachtig.
Door Janneke

26 juni 2019   

Reactie
Afwisselende wandeling. Een echte aanrader als je van weidsheid en van het lopen door bosachtige gebieden houdt. Een letterlijk hoogtepunt is de stalen toren in Duitsland. Doen!
Door Bert de Haan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"