Twiske Slingerend

fietsroute - 9 km of 26 km

Deze fietstocht leidt u door het schitterende recreatiegebied Het Twiske. U fietst door dit waterrijke gebied over de vele slingerende fietspaden. Daarnaast maakt u via het dorp Landsmeer een uitstapje naar het aangrenzende natuurgebied het Ilperveld. Tijdens de route ziet u aan de horizon de contouren van de dorpen Landsmeer, Den Ilp, Oostzaan en Purmerland in het landschap Waterland. Deze route is in elk jaargetijde een aanrader.

Praktische informatie

Let op: het kan zijn dat uw navigatiesysteem u, nadat u via de N516 bij de verkeerslichten op de kruising bij Zuideinde in Oostzaan komt, direct het Twiske instuurt. Niet doen! Houd richting Centrum aan. Na bijna 1,5km komt u bij de wegwijzer die u rechtsaf naar het startpunt leidt.

Klik voor de openingstijden vanTwiske Haven en Paviljoen Twiske en bezoekerscentrum Ilperveld en Natuurboerderij Hardebol op de links.

Tip: neem uw verrekijker mee. De route van 9km is een leuke kinderroute. U komt langs verschillende strandjes en in nummer 5 langs de vrij toegankelijke Speelsloot Het Twiske. Dit is een kinderspeelplaats met verschillende speelwerktuigen in en rond het water. Om de Speelsloot is een ligweide en er staat een picknicktafel.

Let op: eind juli wordt jaarlijks een dance festival gehouden in Het Twiske. U kunt de route dan beter niet fietsen.

Startpunt Twiske Slingerend

Sporthal Oostzaan
Twiskeweg 107
1511 BW Oostzaan

coördinaten: N52.44690 E4.88136
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Winnie Schats.

2 reacties

3 juni 2022   

foto
Reactie
Het stuk door het Twiske vonden we een mooie kennismaking met dit natuurgebied. De weg van Landsmeer via Ilpendam naar Den Ilp vonden we minder de moeite waard/weinig afwisselend. Gelukkig maakte het Twiske dat weer goed.
Door Marian

18 maart 2022   

Reactie
Op een prachtige voorjaarsdag met strakblauwe luchten heb ik deze leuke route gefietst. Voor vogelkijkers echt een aanrader, door het landschap met veel water en bosjes is het een aantrekkelijk gebied voor vogels.
Door Winnie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"