Skôn Orskot

wandelroute - 44 km of 65 km

Tijdens deze prachtige twee- of driedaagse wandeling kunt u genieten van mooie landgoederen, historische cultuurlandschappen, kabbelende beekjes, vennen en vijvers. De route van dag 1 is 21km lang. Vanuit Diessen wandelt u via het Diesses Broek over landweggetjes met langgevelboerderijen en via Landgoed Baest naar het historische dorp Oirschot met zijn oude Markt.
Kiest u voor drie dagen dan laat u uw spullen op dag 2 liggen op de plaats waar u overnacht. Deze dag is de route 21km lang en bestaat voor een deel uit de wandeling de Spaanse Ruiter. U wandelt naar het schitterende oude kleinschalige landbouwgebied de Mortelen met zijn prachtige boerderijen. De terugweg gaat via slingerende karrensporen, verharde landbouwweggetjes, langs mooie boerderijtjes en oude kerkenpaadjes terug naar de Markt van Oirschot. Dag 2 kunt u ook overslaan en na de eerste dag doorgaan met de derde dag.
Op dag 3 wandelt u 23km over landgoed ’s-Heerenvijvers, een stukje Oirschotse Heide, Oostelbeerse Heide en Landschotse Heide. Door het buitengebied en het kleine bosgebied Turkaa keert u terug naar Diessen.

Praktische informatie

Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het startpunt. Het startpunt in Diessen is ook bereikbaar met de Arriva busdienst, lijn 142 vanuit Tilburg en Best, helaas niet in het weekend. U stapt uit bij de halte Julianastraat en loopt dan binnen 10 minuten naar het startpunt, richting kerk.
Horeca: klik op de linkjes voor de actuele openingstijden.
Eetcafé Kerkzicht
U overnacht in het pittoreske dorpje Oirschot. Deze overnachting(en) moet u zelf regelen, maar er is voldoende B&B- en hotelaanbod. Ook zijn er ruim voldoende eetgelegenheden en gezellige cafeetjes rond en in de buurt van het marktplein.
Op dag 1 passeert u ruim over de helft Café de Nachtegaal.
Op dag 2 passeert u twee horecagelegenheden: De Vrolijke Jager en Hoeve 1827 Café Vingerhoeds.
Op dag 3 vindt u met een kleine aanpassing de terrassen van Staminee den Eigenwijze en Auberge de Hilver.
Vergeet in het voorjaar en in de zomer uw anti-insectenspray niet.

Startpunt Skôn Orskot

Eetcafé Kerkzicht
Heuvelstraat 10
5087 AB Diessen

coördinaten: N51.47630 E5.17523
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Frans van Riel.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"