Vught Heden Verleden

16 km

Startpunt

Fort Isabella
Reutsedijk 7
5264 PC Vught

coördinaten: N51.67450 E5.29014

Introductie

Deze wandeling voert u door oude landschappen rond Vught en Cromvoirt. Romantische bossen, mooie waterpartijen, smalle dijkjes, stoere dijken en het bruisende Fort Isabella. Maar de herinneringen aan een ver en een recent oorlogsverleden liggen overal voor het oprapen. De drie Lunetten op de Vughtse Heide vormden in de 19e eeuw een verdedigingslinie tegen onze zuiderburen. Het Nationaal Monument Kamp Vught en de Fusilladeplaats houden de gedachte aan de tweede wereldoorlog levend. En dit allemaal midden in een natuurgebied dat voor Vught en wijde omgeving het recreatiegebied bij uitstek is.

Praktische informatie

Let op: er zijn momenteel veel werken in uitvoering op het terrein van Fort Isabella, zowel bouwtechnisch als civieltechnisch. Hierdoor kunnen ingangen, parkeerterreinen en rijrichtingen wijzigen. Bij de meest noordelijke poort is het startpunt.

Aan de achterzijde van het Fort is een groot gratis parkeerterrein. Bij het startpunt treft u aan het Reutseplein horeca bij-Isabelle, elke dag vanaf 7.30 uur open en Martha Café.
Onderweg is voldoende horeca:
Na 6km bent u voor koffie of een lunch op de golfbaan welkom bij Bernardus cafe; elke dag open vanaf 10 uur.
Na 13km komt u langs Brasserie 155; di t/m zo open vanaf 10 uur.

Klik voor informatie over Nationaal Monument Kamp Vught op de link.
Meer interessante informatie vindt u op: Zuiderwaterlinie en Forten en Vestingen.
Met dank aan de routemaker(s) Liesbeth Witteveen en aan de controleur(s) Rien de Schipper.

11 reacties

18 augustus 2023   

foto
Reactie
Het is de moeite waard om het start en eindpunt Fort Isabella te bezichtigen, men is al een eind opweg met de herindeling en er zijn leuke zitjes voor een drankje en een hapje. Verder een prachtige route.
Door Freek Jansen

12 december 2022   

foto
Reactie
Koude dag met zonnig randje. Mooie natuur, bos, heide en water. Vergezichten met akkers en houtwallen. Vredige stilte rond Kamp Vught.
Door Evert Jan

1 mei 2022   

foto
Reactie
Hele mooie wandeling! Lekker afwisselend. Indrukwekkend langs Kamp Vught, prachtige lunetten, langs aantal aspergevelden (groen en wit) en best veel diertjes onderweg. Leuk! We hebben er ook nog een rondje ijzeren man aan vast geplakt.
Door Sonja

5 november 2020   

foto
Reactie
Mooi gebied in de herfst. Afwisselende natuur met af en toe een reiger of een aalscholver. Bij het monument zijn zelfs de vogels stil, mooie plek zeker met een zonnetje erbij.
Door Evert Jan

20 januari 2020   

Reactie
Imposant gebied met ruige natuur, Kamp Vught, wijk Molukkers, gevangenis, oefenterreinen defensie, kanaal, Fort Isabella, lunetten en stilte. Aanrader!
Door EvertJan

14 september 2019   

foto
Reactie
Een heerlijke wandeling, met prachtig zonnig weer in een ander jaargetijde. Na afloop heerlijk gegeten bij "Die twee" in Vught. Kortom de wandeling en het restaurant zijn een aanrader.
Door Marlies

23 maart 2019   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende route met droog weer. Niet geweten dat Brabant nog zoveel waterrijk gebied heeft. Onderweg de eerste pasgeboren lammetjes en kalfjes. Voor herhaling vatbaar in een ander jaargetijde.
Door Marlies

28 januari 2018   

Reactie
Wat een mooie afwisselende route. We zijn halverwege begonnen bij Lunetten en zo naar Fort Isabella waar we een heerlijke koffie met gebak genoten. Hier en daar natuurlijk wat modderig maar dat is nu eenmaal zo in deze tijd van het jaar.
Door Maria en Berry

4 juni 2017   

foto
Reactie
Pinksteren, mooi weer, geen zin in drukte. Deze route was een schot in de roos. Het was heerlijk rustig wandelen hier. Mooie tocht, afwisselende landschappen. We hebben er van genoten.
Door Willem en Adriana

21 december 2016   

Reactie
Een best mooie route. Wel afwisselend met bossen, en dijkjes. Deze wandelroute krijgt van mij 3 sterren!
Door Frank

30 augustus 2016   

foto
Reactie
Een mooie, afwisselende combinatie van paden: door bossen, langs water, over dijken en dijkjes, langs velden en over de hei. En stille ontmoetingen met historisch beladen plaatsen en gebeurtenissen. Indrukwekkend.
Door Sjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"