Achter het Zand

wandelroute - 16 km

Achter het zand is een afwisselende rondwandeling over merendeels onverharde, vlakke paden. Vanaf station Zandvoort, dat in het gezellige oude centrum ligt, wordt u naar de Amsterdamse Waterleidingduinen geleid. U ontdekt begroeide duinen, kanaaltjes met kristalhelder water en prachtige bossen. De kans is groot dat u damherten aantreft. Er grazen er hier veel. Na een stevige klim over het duin wandelt u bijna 1,5km langs de vloedlijn van de ruisende zee. Over de boulevard van Zandvoort en via het oude centrum keert u terug naar het station.

Praktische informatie

Het is aan te raden om met de trein naar Zandvoort ge gaan.
In Zandvoort is het overal betaald parkeren.
Bij Dune aan de duinrand, zie de link hieronder, is een klein parkeerterrein. U loopt het risico dat dit vol is als u daar wilt parkeren. Een dagkaart kost € 2,-
U kunt de route daar oppakken.

Bij de ingang van de Waterleidingduinen ligt Dune aan de duinrand, dagelijks geopend vanaf 10.30 uur. Bij de kaartautomaat (alleen pinnen) kunt u een dagkaart voor het duinterrein aanschaffen.

Startpunt Achter het Zand

NS station Zandvoort
Stationsplein
2041 AA Zandvoort

coördinaten: N52.37570 E4.53166
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

8 reacties

26 mei 2022   

Reactie
Wat een prachtig gebied is dit toch! En de eerste kilometers door het oude Zandvoort vonden we zeer de moeite waard; daar kom je anders nooit.
Door Wim Crezee

28 januari 2022   

foto
Reactie
We liepen deze wandeling met zon en wolken. Mooie uitzichten op ruige duinen en begroeide vlaktes. Overal herten gezien. In Zandvoort was het nog lekker rustig. Ondanks dat we uit de buurt komen, maakten we kennis met het “oude Zandvoort”.
Door Marja

11 december 2021   

foto
Reactie
Leuke gevarieerde wandeling door een mooi stuk van de Amsterdamse Waterleidingduinen waar je je soms op een Afrikaanse steppe waant. Het stuk door Zandvoort mag wat korter maar verder top.
Door Daniël

14 oktober 2020   

foto
Reactie
Deze wandeling heeft bijna alles, bos, zand, water, strand, duinvalleien en damherten in de bronst. Mooie omgeving om te wandelen, door de waterwinning zowel in cultuur gebracht als een omgeving vol natuur. Misschien wel dóór de cultuur. Aanrader!
Door Aad van Dorp

3 maart 2020   

foto
Reactie
Even getwijfeld vanaf de prullenbak tot de 3 schoorstenen aan het begin van de Waterleiding duinen. Maar een prachtige afwisselende route. Prachtige route tot aan het einde toe. Ook prachtig weer, en dat op 3 maart. We hebben genoten.
Door Jan en Lucie

30 juli 2017   

Reactie
Veel verschillende landschappen. Damhertjes gezien en vogels.
Door Hélène

24 maart 2017   

foto
Reactie
Mooie makkelijke wandeling.
Duin, strand, zee!
Dank Mirjam en Mieke
Door Leonie Verburg

26 mei 2015   

foto
Reactie
Wat een mooie en afwisselende route! Prachtige duinen, het weidse strand en een knus badplaatsje. Dan ook nog leuke horeca onderweg, aan het strand en in Zandvoort. En als extraatje de meidoorns in volle bloei. We hebben heerlijk gewandeld.
Door René en Irene

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"