Rondje Nieuwe Plas

wandelroute - 12 km

Deze wandeling voert u langs het 'jongste' meer in de gemeente Reeuwijk. Het zand uit deze plas is gebruikt voor de nieuwbouwwijken in Gouda en de verbreding van de rijksweg A12. Het Reeuwijkse Hout heeft zich ontwikkeld van een vuilstortplaats tot een ruig bosrijk wandelgebied. U passeert tientallen houten bruggetjes over de sloten. Na de Reeuwijkse Hout gaat de route langs de Reeuwijkse Plassen, deels over asfalt maar ook over vrij veel smalle (gras)paadjes en dijken, met mooie uitzichten over het water.

Praktische informatie

Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout is zeven dagen per week geopend vanaf 10 uur. Honden zijn in het restaurant niet welkom, ook niet op het terras.

Prinsendijk en Kippenkade kunnen na veel regen erg modderig zijn.

Startpunt Rondje Nieuwe Plas

Restaurant Reeuwijkse Hout
Reeuwijksehoutwal 4
2811 NW Reeuwijk

coördinaten: N52.05830 E4.73985
Met dank aan de routemaker(s) Fred den Hertog en Marion den Hertog en aan de controleur(s) Jan-Willem van den Hurk.

4 reacties

11 november 2023   

Reactie
Verrassende route, die het beste kan worden gelopen op een rustige dag omdat een aantal trajecten worden gedeeld met fiets- en/of autoverkeer. Desondanks ook behoorlijk veel smalle paadjes door een unieke omgeving.
Door Jan-Willem

3 september 2021   

Reactie
Na het Reeuwijkse Hout volgt een lang en druk geasfalteerd fietspad, maar daarna wordt het een hele mooie route, voor een groot deel over gras.
Door Ton

13 februari 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling in een fantastische omgeving. Vandaag op z'n allermooist!
Door AenA

29 juni 2020   

Reactie
Hele leuke wandeling met echt hollands weer: wolkenpartijen, beetje zon, lekker veel wind en heel veel water om ons heen.
Door Bee en Suus

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"