Al het groen bij Lelystad

fietsroute - 45 km of 62 km

De bossen die als een schil rond Lelystad liggen zijn net zo oud als de stad: in 2017 een halve eeuw. Omdat ze aangeplant werden op de vruchtbare klei in deze polder, zijn de bomen flink uit de kluiten gewassen.
De fietstocht doorkruist over vrij gelegen fietspaden maar liefst negen van deze bossen; bij de ingekorte route zijn het er twee minder. Ook komt u door Natuurpark Lelystad waar de dieren in hun natuurlijke omgeving leven.
De route gaat aan het begin langs het IJsselmeer en kort voor het einde langs het Markermeer.
Geniet van de uitbundigheid van al het groen dat u onderweg tegen komt.

Praktische informatie

Al snel na aanvang komt u langs Restaurant Aan ut Water. In het Natuurpark is een vestiging van Restaurant Harteluk. Bijna aan het eind van de fietstocht zijn horecagelegenheden bij de Bataviahaven.
Even verder komt u langs Batavialand waar ook horeca is en een replica van het VOC-schip de Batavia te zien is.

Startpunt Al het groen bij Lelystad

Parkeerplaats einde Bosweg
Bosweg
8231 DZ Lelystad

coördinaten: N52.53070 E5.45936
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Hans Beumer en Lenny Beumer.

3 reacties

12 mei 2021   

foto
Reactie
In deze tijd van het jaar is er naast het ontluikende groen en het geel van koolzaad en paardenbloemen ook de kleurenpracht van bollenvelden te bewonderen. Met een beetje geluk zie je ook nog beesten in het Natuurpark Lelystad. Een rustige route.
Door Hans Beumer

28 juli 2019   

foto
Reactie
Op een mooie zomerdag genoten van deze afwisselende fietsroute. In het natuurpark geen beesten gezien. Daarvoor moet je er wat langer doorheen fietsen. Maar onderweg wel ooievaars. Zeker een aanrader om de schoonheid rond Lelystad te ontdekken.
Door Lenny en Hans Beumer

3 juli 2019   

foto
Reactie
Het is heerlijk fietsen over de vele fietspaden in deze streek. Het gebruik van knooppunten maakt het makkelijk de weg te vinden. Inderdaad door veel groen en natuurlijk langs water. Een mooie boot daar voor de scheepswerf bij Batavialand!
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"