Kromme Rijn

19 km

Startpunt

Landgoed Hardenbroek
Graaf van Lynden van Sandenburgweg
3945 PA Cothen

coördinaten: N52.00852 E5.28557

Introductie

Een leuke kanoroute over de kronkelende Kromme Rijn en de Langbroekerwetering in de provincie Utrecht. U vaart langs landerijen, kastelen, boerderijen en dorpjes, rust en bedrijvigheid, bos en weide. Naast vijf overdragingen met kanosteigers zijn er zijn een of twee overdragingen zonder kanosteigers afhankelijk van de waterstand.

Het gebied van Cothen en Langbroek is bekend om zijn vele kastelen. In de middeleeuwen gebouwd als verdedigbare woontorens, later veelal uitgebouwd tot imposante bouwwerken, waarbij de ene kasteelheer het nog mooier en groter dan zijn buurman wilde hebben. De tocht heeft zijn charmes in elk jaargetijde.
De route kan 2 km verlengd worden door direct bij de start bakboord te gaan en een mooie lus door de boomgaarden te volgen. En een tweede verlening van 4 km is aan het einde van de tocht mogelijk. Het aantal overdragingen blijft gelijk.

Praktische informatie

Parkeer uw auto langs de ventweg bij de monumentale hoofdingang van landgoed Hardenbroek. Dit landgoed is door bos geheel aan het oog onttrokken.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Coby Nell.

1 reactie

3 augustus 2019   

foto
Reactie
Een mooie vaartocht in een prachtige omgeving. Op het water overheerst de rust en heb je weinig last van de verkeersdrukte op het vaste land. Wel zeven stuwen belemmeren het doorvaren, dit betekent (te) vaak de kano overdragen.
Door Coby Nell

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"